Nogomet

Bjelica: "Bio sam miran i imao povjerenje u asistente, utakmica se priprema od izvlačenja, a ne zadnjih sat vremena"

Jan Šneler • četvrtak, 07.03.2019.
Bjelica: "Bio sam miran i imao povjerenje u asistente, utakmica se priprema od izvlačenja, a ne zadnjih sat vremena"
Foto: FaH

Presretan, ali još uvijek ozbiljan i fokusiran bio je trener Nenad Bjelica nakon pobjede Dinama protiv Benfice. Modri su ostvarili sjajan rezultat, ali do čarobnog četvrtfinala ostaje još barem 90 teških minuta…

Fenomenalna je bila igra Dinama u prvom susretu osmine finala Europske lige i nevjerojatna je činjenica da Benfica izuzev one startne prilike, nije imala niti jednu pravu šansu u 90 minuta. Ako izuzmemo priliku u prvim minutama koja je plod velike greške Dinamove obrane, Portugalci su bili potpuno bezopasni ostatak susreta.

“Protiv Viktorije smo bili perfektni, oni nam nisu niti jednu šansu stvorili. Benfica je ipak jednu. Bilo je to blizu perfekcije. Vidjet ćemo u uzvratu. Danas smo imali plan i dosta dobro je sve izgledalo na terenu. Čestitao bih igračima i navijačima. U Lisabonu će biti drugačija utakmica i pripremit ćemo se dobro za nju. Mogli smo zabiti još koji gol više, ali nema niti malo gorčine. Ovaj rezultat će nas držati budnima od prve do zadnje minute. Moramo biti fokusirani na rad i na sve zadatke. Zadovoljan sam rezultatom i ponosan na igrače“, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je susret morao pratiti van svoje standardne pozicije, između svečane i novinarske lože. Iako su na Maksimiru postavili dva stolca na stepenište, Bjelica je većinu vremena mirno stajao, a pred sam kraj emotivno proživljavao brojne Dinamove prilike.

“Bio sam apsolutno miran. Imam veliko povjerenje u svoje asistente. Oni su odradili posao vrhunski. Utakmica se priprema od izvlačenja, a ne zadnjih sat vremena. Dobro smo se spremili, proučili Benficu i igrači su bili koncentrirani i ostvarili sjajan rezultat“, dodao je Bjelica.

U današnjem susretu žute kartone dobili su Ivan Šunjić i Marin Leovac i na njih Bjelica ne može računati u uzvratu. Težak je to udarac za Dinamo, naročito izostanak Šunjića koji je sada uz Arijana Ademija još jedan defenzivni vezni koji neće moći igrati. Ipak, Bjelica ističe kako se moraju na to adaptirati i pronaći novo rješenje.

“U nedjelju je utakmica s Rijekom, a poslije ćemo se pripremati za Benficu. Na lijevom boku su Šitum i Rrahmani. U sredini terena mogu igrati Moro i Gojak. Vidjet ćemo, tko god istrči na teren dat će svoj maksimum“, istaknuo je trener Dinama.

Na kraju, Bjelica je komentirao odličnu partiju Brune Petkovića. Portugalski novinari komentirali su kako je napadača Dinama izuzetno teško čuvati te kako je odigrao odličan susret. Trener Modrih sarkastično je prokomentirao pretpoziv Petkoviću u reprezentaciju.

“Mora još i uzvratnu utakmicu odigrati dobro“, zaključio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!