Nogomet

Portugalski mediji: "Benfica je mogla Zagreb napustiti i s ružnijim rezultatom"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.03.2019.
Portugalski mediji: "Benfica je mogla Zagreb napustiti i s ružnijim rezultatom"
Foto: FaH

Portugalci ističu kako je Dinamo zasluženo slavio i čak se i slažu da je Benfica u Zagrebu mogla i teže stradati...

Maisfutebol nije štedio pohvale za Dinamo. Već u početku susreta otkrio je Brunu Petkovića i saznao u čemu je njegova snaga. U početku je Benfica stvarala Dinamu probleme, ali kasnije se situacija promijenila.

"Petković ima najbolju sezonu u karijeri što se tiče golova, ali njegova najveća vrijednost je veliki posao izvan kaznenog prostora. Neumoran je u traženju, primanju i zadržavanju lopte, zatim je proslijedi prema naprijed i omogući veznjacima da napadnu u zadnjoj trećini terena."

"U prvim minutama Benfica je nadigrala Dinamo, igrajući kao na Dragau, ali vrlo brzo je zaigrala nepovezano i izgubila je povezanost između linija."

"Utakmica je potvrdila da je Dinamo dobar, vrlo svjestan svojih vrlina i mana. Obrana Dinama bila je vrlo dobra, a Benfica je mogla Zagreb napustiti i s ružnijim rezultatom. U Lisabonu će morati odigrati puno bolje."

Novinar Sergio Pires u osvrtu na utakmicu također je istaknuo kako je Benfica na kraju još i dobro prošla.

"Nogometni stroj koji je dizajnirao Bruno Lage zapeo je u Hrvatskoj, Dinamo je svladao Benficu. Nakon motivirajuće pobjede u Portu, Benfica je bila neočekivano pasivna na stadionu u Maksimiru. Od 15. minute Hrvati su bili puno opasniji bez obzira na veliki posjed lopte Portugalaca. Dani Olmo i Kadzior bili su glavni uzroci nestabilnosti kod Orlova. Sve je postalo još gore nakon pola sata igre kada je Seferović zbog ozljede morao napustiti igru, neposredno prije nego je Ruben Dias djetinjasto skrivio kazneni udarac. U drugom dijelu Benfica nije izgledala fizički dobro i nije bila opasna. Opasnost se uglavnom događala na drugoj strani, a u završnici Dinamo je bio bliže drugom golu nego Benfica prvom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!