Košarka

Dobar nastup Šarića u pobjedi u produžetku Minnesote, Bealova trica sa sirenom samo odgodila odluku

Branimir Korać • nedjelja, 10.03.2019.
Dobar nastup Šarića u pobjedi u produžetku Minnesote, Bealova trica sa sirenom samo odgodila odluku
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi upisali su pobjedu u produžetku protiv Washington Wizardsa sa 135:130. Vidjet će se tek koliko je pobjeda bila skupa jer je u završnici susreta parket zbog ozljede napustio Karl-Anthony Towns...

Minnesota se i dalje nada kako bi se mogla ugurati u borbu za doigravanje iako se to čini kao gotovo nemoguća misija u ovom trenutku s obzirom na zaostatak za osmoplasiranim Spursima. Noćas je upisala tijesnu pobjedu protiv Washington Wizardsa u produžetku, slavila je 135:130.

Pobjeda bi mogla biti skupa, naime u završnici susreta Minnesota je ostala bez Karl-Anthonyja Townsa koji je zbog ozljede napustio igru. Riječ je o ozljedi koljena, zasad nema detaljnijih informacija, a Towns je šepajući napustio parket.

I u ovom susretu upravo KAT bio je prvo ime Wolvesa, s 40 poena i 16 skokova bio je prvi strijelac i prvi skakač susreta, a nakon njegovog izlaska sve je u svoje ruke uzeo Derrick Rose koji je odveo Minnesotu do pobjede.

Dario Šarić imao je najmanju minutažu među starterima, ali je dobro odradio svoju zadaću te je za 19 minuta ubacio 13 poena (2/5 za dva, 3/5 za tri) uz šest skokova i tri asistencije.

Susret je mogao biti odlučen i u 48 minuta, naime Wolvesi su imali tri poena prednosti 1.8 sekundu prije kraja kada je Ariza ubacio loptu sa strane za Bradleyja Beala koji se lakoćom riješio Taja Gibsona i ubacio tricu sa sirenom za 121:121 i produžetak.

U dodatnih pet minuta Minnesota je bila bolja iako je tu igrala bez Townsa te je upisala pobjedu.

Vrlo dobru partiju kod Minnesote odradio je i Rose koji je upisao 29 poena dok je Gibson dodao 15 poena i 13 skokova. Inače u konkurenciji nije bilo Andrewa Wigginsa koji liječi ozljedu kvadricepsa. Kod Wizardsa Beal je upisao 36 poena, deset skokova i devet asistencija, Ariza je ubacio 27 poena (7/11 trica), a Bobby Portis dodao je 21 poen i 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!