Rukomet

Podravka u nemogućoj misiji, Dankinje vrlo optimistične

Jan Šneler • nedjelja, 10.03.2019.
Podravka u nemogućoj misiji, Dankinje vrlo optimistične
Foto: FaH

U uzvratnom susretu četvrtfinala EHF kupa, rukometašice Podravke očekuje nemoguća misija pobjede od barem osam pogodaka razlike nad danskim Herningom...

Odlična europska sezona za koprivničku Podravku vjerojatno se bliži kraju. Iako moraju odraditi uzvratni susret četvrtfinala EHF kupa, rukometašice Podravke nalaze se pred teškim zadatkom jer su u prvom ogledu protiv Herninga poražene s 34:26.

Danas Podravci treba pobjeda od barem osam pogodaka razlike, odnosno možda i devet ako Herning postigne 25 golova. Jasno je kako se radi o nemogućoj misiji, ali također svi u klubu neće odustati i dokle god postoji šansa, Podravka će se boriti. Dvorana u Koprivnici bit će ispunjena do posljednjeg mjesta i svi se nadaju čudu.

"Razlog poraza tamo je loš ulazak u utakmicu gdje smo prvih deset minuta dozvolili da odu na +5 i na kraju su vodili cijelo vrijeme. Najveća šteta je nastala od tih, kako bi rekli u tenisu, neprisiljenih greški iz čistog mira gdje smo 10 lopti bacili u aut i kad tako odigraš na tom nivou, to se ne oprašta. Herning je dobra ekipa, fizički moćna, a to se i vidjelo da su fizički jače od nas. Moramo smanjiti tehničke greške i ne smijemo se dati iskontrirati kao što je to bilo tamo, moramo se vraćati. Zahvaljujem se publici za ovo dosad i idemo još jednom napraviti veliku feštu, neka nam probaju pomoć da napravimo čudo ako možemo. Dosad je to bilo fenomenalno, ja sam čuo da karata više nema i znam da dolaze Kronikusi pa idemo napraviti pravu atmosferu jer jedino tako možemo malo pritisnuti, uz vašu pomoć, našeg osmog igrača", rekao je trener Podravke Zlatko Saračević.

U redovima danskog sastava jasno vlada optimizam. Herning ima prednost od osam pogodaka i bez obzira što ne podcjenjuju Podravku, Dankinje znaju da imaju polufinale u rukama. Trenutno se nalaze na petom mjestu Danske lige i lošiji su od Nyka s kojim je Podravka igrala i slavila ove sezone. Šansa postoji, a sve će ovisiti i o pristupu gostiju.

"Dolazimo pobijediti i igrati za polufinale EHF kupa. Znamo da nas očekuje teška publika, da Hrvatice igraju fizički snažnije od Dankinja, ali istovremeno imaju i podršku svojih navijača koji će ih nositi do pobjede. Ipak, defenzivni posao moramo odraditi dobro kako bismo mogli postignuti mnoštvo laganih pogodaka. Ne očekujem da ćemo u Koprivnici zabiti 34 pogotka, tako da je cilj i spustiti broj golova na minimum", rekao je gostujući trener Kristian Kristensen.

Utakmica počinje u 17 sati.

EHF kup (ž), četvrtfinale, 2. utakmica:
Podravka - Herning (17.00)
1. utakmica: 26-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!