Tenis

Kutak za kladioničare: Bogdanović i Pacersi gostuju kod Sixersa, Manchester United s puno samopouzdanja stiže na Emirates

Petar Jenjić • nedjelja, 10.03.2019.
Kutak za kladioničare: Bogdanović i Pacersi gostuju kod Sixersa, Manchester United s puno samopouzdanja stiže na Emirates
Foto: EPA

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski dan, a kao i obično izdvojili smo tri para, po jedan teniski, košarkaški i nogometni. Fabio Fognini nastojat će prekinuti niz Radua Albota, Philadelphia 76ersi i Indiana Pacersi igraju za treće mjesto Istoka, dok će Manchester United na krilima pobjede protiv PSG-a gostovati kod Arsenala...

Fabio Fognini - Radu Albot

U drugom kolu Indian Wellsa susrest će se Talijan Fabio Fognini i Moldavac Radu Albot koju su do sada odigrali jedan međusobni dvoboj. Bilo je to prošle sezone u Pekingu gdje je do pobjede u tri seta stigao Fognini. Talijanski tenisač na ovom je turniru postavljen kao 16. nositelj, a u prvom je kolu bio slobodan. Na Australian Openu Fognini je stigao do trećeg kola gdje ga je u četiri seta zaustavio Pablo Carreno-Busta. Nakon toga Talijan nije briljirao na teniskim terenima, nastupio je u Cordobi, Buenos Airesu i Riju, međutim, na svakom od ta tri turnira poražen je u prvom meču, a pritom je dobio tek jedan set. Redom su bili bolji Aljaž Bedene, Jaume Munar i Felix Auger-Aliassime.

Povratak u formu tražit će protiv izvrsnog Moldavca koji zasada igra sjajnu sezonu. Prije dva tjedna Albot je osvojio turnir u Delray Beachu gdje je, između ostalog, porazio Ivu Karlovića i Nicka Kyrgiosa, a u finalu protiv Daniela Evansa spasio tri meč lopte i stigao do prve ATP titule u karijeri. Za plasman u glavni ždrijeb odradio je dva kola kvalifikacija, a u prvom kolu glavnog turnira svladao je Mariusa Copila. Vrijedi izdvojiti kako je sve mečeve dobio bez izgubljenog seta. U ovom meču očekujemo pobjedu Moldavskog tenisača, no isto tako očekujemo kako će imati puno teži zadatak nego u ranijim mečevima

Prognoza: više od 22.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers

Prava košarkaška poslastica mogla bi nas čekati večeras. Gledat ćemo dvoboj treće i četvrte momčadi Istočne konferencije - Indiana Pacersi trenutno su na omjeru 42-24, dok im Philadelphia 76ersi s jednom pobjedom manje pušu za vratom. Posljednje dvije utakmice Sixersi su upisali dva poraza, prvi ne bio pomalo neočekivan, onaj kod Chicago Bullsa, dok su u prošlom susretu ostali bez šanse protiv Houston Rocketsa.

Pobjednik ove utakmice vrlo lako bi mogao osigurati prednost domaćeg terena u doigravanju - ulog je velik, kako na jednoj, tako i na drugoj strani. Ove sezone igrali su tri puta, a Sixersi vode s 2-1. Posljednji međusobni dvoboj odigran je 18. siječnja kada su Sixersi uvjerljivo slavili u Indianapolisu sa 120:96. Odličnu je utakmicu tada odigrao Joel Embiid koji je pod upitnikom za nastup. Isto tako, na drugoj je strani pod upitnikom Domantas Sabonis koji nije igrao od 25. veljače.

Pacersi u ovu utakmicu ulaze na krilima sjajnog Bojana Bogdanovića, a prije svega odlične momčadske košarke koju prezentiraju tijekom cijele sezone. Uoči ove utakmice gostovali su kod Milwaukee Bucksa, držali su se prvo poluvrijeme, no u nastavku su posustali pa je najbolja momčad Istoka ipak stigla do pobjede.

Prognoza: Pobjeda Sixersa

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Sixersa @1.50, neriješeno @15.00, pobjeda Indiane @2.60

Arsenal - Manchester United

Prepuni samopouzdanja igrači Manchester Uniteda putuju na Emirates gdje će u najzanimljivijoj utakmici kola gostovati kod Arsenala. Ove su dvije momčadi ove sezone odigrale dvije utakmice, u Premiershipu završilo je 2:2 na Old Traffordu nakon čega je krajem siječnja Manchester odnio pobjedu s Emiratesa u sklopu FA Cupa. Utakmica je završila rezultatom 3:1 u njihovu korist.

Crveni vragovi postali su prvi u povijesti Lige prvaka koji su nadoknadili poraz od 2:0 na domaćem terenu. Pobjedom protiv PSG-a s 3:1 izborili su četvrtfinale najjačeg europskog klupskog natjecanja. I dalje su neporaženi u Premiershipu od dolaska Olea Gunnara Solskjaera. Norvežanin je potpuno preporodio momčad koja se jako muči s ozljedama u posljednje vrijeme, ali ta će se lista ipak malo smanjiti za današnji susret za koji bi trebali konkurirati Anthony Martial, Nemanja Matić i Ander Herrera.

S druge strane, Arsenal je jako razočarao u prvoj utakmici osmine finala Europske lige na gostovanju kod Rennesa. Imao je vodstvo od 1:0, no nakon isključenja Sokratisa potpuno je pao, a francuska momčad postigla tri pogotka. Za utakmicu neće konkurirati Lucas Torreira koji je zaradio isključenje protiv Tottenhama te je dobio zabranu igranja sljedeća tri kola. Još od ranije nema Roba Holdinga, Hectora Bellerina i Dannyja Welbecka, dok će Alexandre Lacazette biti na raspolaganju Unaiju Emeryju nakon što je zbog suspenzije propustio dvoboj protiv Rennesa.

Manchester trenutno ima bod prednosti ispred Arsenala koji želi uhvatiti posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Konačnog pobjednika teško je prognozirati pa smo se odlučili na nešto "sigurniju" opciju s golovima.

Prognoza: oba daju gol i 3+

Koeficijenti (Supersport): da @1.90, ne @1.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!