Rukomet

Podravka imala i devet razlike, ali nije izdržala, Dankinje idu u polufinale

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.03.2019.
Podravka imala i devet razlike, ali nije izdržala, Dankinje idu u polufinale
Foto: FaH

Rukometašice Podravke neće igrati u polufinalu EHF kupa. Iako su u Koprivnici svladale Herning-Ikast s 24:18, nije bilo dovoljno, Dankinje su zadržale osam golova prednosti iz prvog susreta...

Nakon 26:34 poraza u prvoj utakmici rukometašice Podravke u uzvratnom su susretu na domaćem terenu upisale pobjedu protiv Herning-Ikasta no za tri zgoditka prekratko kada je u pitanju nastavak natjecanja.

Ekipa Zlatka Saračevića gotovo je do samog kraja održavala šansu za prolaskom u polufinale EHF kupa. Kobnim se pokazao promašaj Milošević minutu i pol prije kraja susreta, na prazna vrata, a pri +6.

Od sedme minute i pogotka Ihnjeve domaća je ekipa lagano stvarala prednost, tada postavljenih 3:3 u 14. je pretvoreno u +3, da bi krajem prvog dijela Milosavljević dvama uzastopnim zgodicima režirala dizanje vodstva na pet razlike. Točku na i tih prvih pola sata igre stavila je Turk.

Deset punih minuta danska je ekipa bezuspješno tražila put do Podravkina gola, tu je crnu seriju u 34. minuti prekinula Iversen. Domaće rukometašice nastavile su sa svojim zaletom, u sedmoj minuti nastavka Ihnjeva je pogodila za +9 i u tim trenucima Podravkin prolazak.

Sredina drugog dijela donijela je međutim pad ritma, tih devet razlike ekipa iz Koprivnice održavala je do 41. minute, a iako u idućih osam minuta Podravka nije uspjela poentirati ostala je u igri do spomenute minute i pol prije kraja.

Najbolja u domaćim redovima bila je Čigirinova sa sedam pogodaka, jednim više od Milosavljević dok je u gostujućoj ekipi najviše zgoditaka, njih pet, postigla Friss. Važnu ulogu imala je i vratarka danskog sastava Ryde sa sedam važnih obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!