Nogomet

Franko Andrijašević do prvog gola u dresu Beverena, važna pobjeda Anderlechta

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.03.2019.
Franko Andrijašević do prvog gola u dresu Beverena, važna pobjeda Anderlechta
Foto: Pixsell

Belgijci su imali na rasporedu susrete 29. kola, a jedini Hrvat koji se upisao među strijelce bio je Franko Andrijašević koji je donio remi svojoj momčadi...

Franko Andrijašević upisao je prvijenac u dresu Waasland Beverena i donio mu je bod u domaćem susretu protiv Waregema. Susret je okončan 1:1, a Andrijašević je bio strijelac u 74. minuti kada je Dierckx ubacio, hrvatski veznjak pobjegao obrani i onda iz blizine zabio.

Waregem je tada već vodio golom Bongonde, ali Waasland Beveren uspio je ostati neporažen. Andrijašević je odigrao cijelu utakmicu, a Karlo Lulić ušao je u 85. minuti umjesto Vanza.

Anderlecht je na svom travnjaku ugostio Kortrijk i svladao ga je s 2:0. Dvostruki strijelac bio je Kums, a domaćin je tako napravio veliki korak prema Ligi za prvaka. Ivan Santini odigrao je cijelu utakmicu za Anderlecht, a Antonio Milić ušao je u 86. minuti umjesto Obradovića.

Ivan Leko s Club Bruggeom stigao je do uvjerljive 4:0 pobjede u gostima kod Eupena. Bezopasni domaćin nije imao nikakve šanse, a Vanaken s dva gola predvodio je goste. Karlo Letica i dalje grije klupu Amerikancu Horvathu, a Matej Mitrović liječi ozljedu.

Posljednjeplasirani Lokeren izgubio je u gostima kod Genka s 1:0, a pao je tek u završnici susreta. Maehle je u 77. minuti bio strijelac jedinog pogotka za domaćina. Kod gostiju Jakov Filipović igrao je cijelu utakmicu.

Poraz je upisao i Goran Milović u gostima kod Genta koji je bio bolji s 2:1. Njegov Oostende tako ostaje na samo šest pobjeda.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!