Košarka

Šarić solidan u novoj pobjedi Minnesote, Benderovi Sunsi senzacionalno slavili u Oaklandu

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.03.2019.
Šarić solidan u novoj pobjedi Minnesote, Benderovi Sunsi senzacionalno slavili u Oaklandu
Foto: EPA

Uz Bojana Bogdanovića još dvojica hrvatskih igrača nastupili su noćas u NBA ligi. Do pobjede su stigli i Dario Šarić i Dragan Bender, posebno veliku pobjedu ostvarili su Benderovi Sunsi...

Minnesota je stigla do šeste uzastopne domaće pobjede, ovaj put poraženi su new York Knicksi, najlošija momčad lige. Wolvesi su pobjedu ostvarili bez Karl-Anthonyja Townsa, Andrewa Wigginsa pa i Derricka Rosea koji je igrao samo osam minuta u prvom poluvremenu, a zatim u drugom dijelu odmarao.

Timberwolvesi su slavili sa 103:92 što je šesti poraz u nizu New Yorka koji je nastavio s lošim nastupima tijekom cijele sezone.

Dario Šarić proveo je na parketu 21 minutu i za to vrijeme ubacio je 11 poena (4/6 za dva, 1/5 za tri), uhvatio četiri skoka i podijelio dvije asistencije.

Prvo ime susreta bio je Taj Gibson koji je u petorci zamijenio Townsa i ubacio 25 poena uz osam skokova dok je Jeff Teague dodao 20 poena i deset asistencija. Kod poraženih Mario Hezonja i dalje ne igra zbog ozljede, Damyean Dotson ubacio je 26 poena uz šest skokova i asistencija, a Allonzo Trier dodao je 13 poena.

Phoenix Sunsi kreirali su veliko iznenađenje pobjedom u Oaklandu protiv Golden State Warriorsa 115:111. 18 utakmica zaredom su Sunsi izgubili od Warriorsa, ali noćas su slavili na krilima Devina Bookera koji je nanizao 13 uzastopnih oena u zadnjoj dionici i poveo svoju momčad do pobjede.

Zadnji put Phoenix je svladao Golden State još 9. studenog 2014. godine (107:95) nakon čega je uglavnom bilježio vrlo visoke poraze. Iako momčadi s dna uglavnom bilježe poraze i ne uzbuđuju se tom činjenicom jr im lošiji omjer daje dobre šanse u draft lutriji, Phoenix je u zadnjih sedam utakmica čak pet puta slavio i to i protiv Bucksa i Warriorsa.

Booker je u ovom susretu upisao 37 poena, 11 asistencija i osam skokova, a Kelly Oubre dodao je 22 poena i pet skokova. Dragan Bender je za 15 minuta upisao dva poena (1/3 za dva, 0/1 za tri) uz šest skokova.

Kod Warriorsa Klay Thompson ubacio je 28 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Kevin Durant dodao je 25 poena.

NBA:
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 105:97
Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 128:116
Dallas Mavericks - Houston Rockets 93:94
San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 121:114
Minnesota Timberwolves - New York Knicks 103:92
Golden State Warriors - Phoenix Suns 111:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!