Tenis

Ivo Karlović uvjerljivim nastupom ušao u osminu finala Indian Wellsa

Jan Šneler • ponedjeljak, 11.03.2019.
Ivo Karlović uvjerljivim nastupom ušao u osminu finala Indian Wellsa
Foto: EPA

Nakon što je u prošlom kolu svladao Bornu Ćorića, hrvatski tenisač Ivo Karlović bez izgubljenog seta prošao je i Indijca Prajnesha Gunneswarana...

Sjajan nastup Ive Karlovića na ATP turniru u Indian Wellsu se nastavlja. Nakon odličnog nastupa u prva dva kola Karlović je u trećem svladao Prajnesha Gunneswarana nakon svega 75 minuta igre.

Karlović nije najbolje otvorio prvi set te je indijski tenisač već u prvom gemu imao dvije break lopte. Ipak, hrvatski tenisač je izdržao i nastavio s dobrim servisima. U osmom gemu, napravio je pritisak na protivnikov servis i došao do vrijednog breaka.

Karlović inače rijetko gubi svoje servise pa je prilično rutinski došao do potvrde breaka i osvajanja seta sa 6:3. U nastavku breakova nije bilo, oba tenisača bila su više manje sigurna na svojim servisima te se ušlo u tie-break.

U 13. igri dominantan je bio Karlović koji je vrlo brzo spojio dva mini breaka, poveo sa 6:1 i praktički riješio pitanje pobjednika. Gunneswaran je uspio osvojiti još dva poena prije nego što je Karlović okončao tie-break sa 7:3.

U osmini finala, hrvatskog tenisača čeka bolji iz ogleda između Gillesa Simona i osmog tenisača svijeta Dominica Thiema.

ATP Indian Wells, 3. kolo:
Ivo Karlović (HRV) - Prajnesh Gunneswaran (IND) 6:3 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!