Tenis

Mektić i Zeballos preko prvih nositelja do četvrtfinala Indian Wellsa

Jan Šneler • ponedjeljak, 11.03.2019.
Mektić i Zeballos preko prvih nositelja do četvrtfinala Indian Wellsa
Foto: FaH

Sjajnom igrom u osmini finala protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta, Nikola Mektić i Hector Zeballos ušli su u četvrtfinale Indian Wellsa...

Nakon što je Ivo Karlović još jednom rutinskom partijom ušao u osminu finala pojedinačne konkurencije na Indian Wellsu, četvrtfinale parova izborio je Nikola Mektić u suradnji s Hectorom Zeballosom.

Prvi set uvjerljivo je pripao Francuzima Pierre-Hugues Herbertu i Nicolasu Mahutu. U prva tri gema dva puta su Francuzi došli do breaka i vrlo brzo sa 6:1 okončali prvi set.

Mektić i Zeballos su u nastavku meča dobro servirali, ali nisu imali niti jednu priliku za oduzimanje servisa. Set je otišao u 13. igru u kojoj su spretniji bili hrvatski i argentinski tenisači. Poveli su s 3:1 Francuzi, ali Mektić i Zeballos uzvraćaju udarac i serijom 5:0 dolaze do vodstva od 6:3.

Bilo je prilika da se set okonča i ranije, ali argentinsko-hrvatski par to je uspio tek kasnije kada je slavio s 9:7. Meč je otišao u ključni treći set u kojem se igra produženi tie-break.

Ponovno su bolje krenuli francuski tenisači, ali Mektić i Zeballos nisu dozvolili odvajanje. Interesantno, najviše što je neki par vodio bilo je s dva razlike što dovoljno govori o odličnom meču. Dugo nije bilo mini breakova, oduzimanja poena da bi u 24. gemu Mektić i Zeballos došli do breaka i s 11:13 okonča set.

Za nastup u polufinalu, Mektić i Zeballos igrat će protiv boljih iz ogleda Pouillea/Wawrinke i Cabala/Faraha.

ATP Indian Wells, osmina finala, parovi (m):
Herbert/Mahut (FRA) - Mektić (HRV)/Zeballos (ARG) 6:2, (7)6:7, 11:13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!