Nogomet

Bjelica: "Nije hrvatski nogomet više nepoznanica, nismo mi baš toliko loši"

gnkdinamo.hr • srijeda, 13.03.2019.
Bjelica: "Nije hrvatski nogomet više nepoznanica, nismo mi baš toliko loši"
Foto: FaH

Dinamo je u srijedu stigao u Lisabon gdje ga očekuje uzvrat osmine finala Europa lige protiv Benfice. Susret je na rasporedu 14. ožujka u 21h po hrvatskom vremenu, a utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener Nenad Bjelica i mladi igrač Nikola Moro.

Prvi je svoj komentar iznio Nikola Moro koji se odmah nakon konferencije priključio ekipi na posljednjem treningu uoči utakmice.

"Velika mi je čast biti ovdje i nastupiti protiv ovakvog protivnika. Odradio sam već par utakmica na toj poziciji na kojoj bih trebao igrati. Mislim da na sve zahtjeve mogu kvalitetno odgovoriti i tako pomoći momčadi. Za mene kao mladog igrača, ali i općenito mislim za svakog igrača da je ovakva europska utakmica pogotovo u ovoj fazi ostvarenje sna. S tom utaakmicom mogu samo napredovati i kao nogometaš i kao osoba. Nismo se ovdje došli braniti, došli smo pobijediti i po prolaz. Mislim da možemo zabiti i gol."

Trener Nenad Bjelica vjeruje u dobru prezentaciju svoje ekipe:

"Došli smo ovdje pokazati dobru igru. Pokušat ćemo pokazati ono što smo pokazali u Zagrebu. Samo uz perfektnu obranu i perfektan napad možemo proći klub kao što je Benfica. Nemamo što čuvati, rezultat iz Zagreba ne daje nam nikakvu garanciju. Nadu u prolazak daje nam igra koju ćemo prezentirati kroz utakmicu ovdje u Portugalu."

Kakvu igru Benfice u uzvratu očekujete?

"Očekujem agresivnu Benficu od prve minute, oni su momčad koja će pokušati zabiti brzo pogodak. Poznavajući razlike europskih klubova u svemu, pa tako razliku Benfice i Dinama jasno je da imaju veliku prednost. Međutim želimo dobrom, discipliniranom i agresivnom igrom neutralizirati kvalitete Benfice. Pobjeda bi za hrvatski nogomet puno značila. Ali nije hrvatski nogomet više nepoznanica; drugi smo na svijetu, imamo zasluženo najboljeg nogometaša na svijetu Luku Modrića. Dinamo je nakon 50 godina tu gdje je. Nismo mi baš tako loši."

Uz dobru pripremu, dobru igru i vjeru u dobar rezultat - sve je moguće:

"Igrat ćemo na pobjedu iako znamo da to nije lagano. Imamo dobru momčad i dovoljno kvalitete da to ostvarimo. Vjerujem da možemo biti bolji. Oni imaju vrhunsku kvalitetu i teško im je naći slabosti. Ali vjerujemo u sebe. Dinamo je na Maksimiru bio dobar, nije dozvolio da Benfica pokaže što zna niti da realizira svoje zamisli. Odigrali smo vrlo ozbiljnu utakmicu i vjerujem da to možemo ponoviti. Ako to uspijemo siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat."

Koja je taktika sutra protiv Benfice?

"Točno znamo kako želimo izgledati kad idemo u napad. Želimo biti dobri i kad napadamo i kad se branimo. Često kažem igračima da ne gledaju gdje im je obitelj na tribini dok napadači napadaju, nego da gledaju gdje su protivnici i pokušaju biti blizu njima. Morat ćemo biti koncentrirani od prve do zadnje minute da bismo uspjeli pobijediti ovakvu ekipu kao što je Benfica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!