Nogomet

Kronologija: Liverpool izbacio Kovača i Bayern, Barcelona napunila mrežu Lyona

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 13.03.2019.
Kronologija: Liverpool izbacio Kovača i Bayern, Barcelona napunila mrežu Lyona
Foto: EPA

Liverpool je prošao u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom na Allianz Areni 3:1. Bayern se tako oprostio od Europe. Barcelona je također prošla dalje, s 5:1 slavila je protiv Lyona.

Liga prvaka, osmina finala

Barcelona - Lyon 5:1 (0:0 prva utakmica) - 1:0 Lionel Messi (18.), 2:0 Philippe Coutinho (31.), 2:1 Lucas Tousart (59.), 3:1 Lionel Messi (78.), 4:1 Gerard Pique (81.), 5:1 Ousmane Dembele (87.)

Bayern - Liverpool 1:3 (0:0 prva utakmica) - 0:1 Sadio Mane (27.), 1:1 Joel Matip (39.-ag), 1:2 Virgil van Dijk (69.), 1:3 Sadio Mane (85.)


Kraj u Barceloni: Barcelona - Lyon 5:1 (0:0 prva utakmica)

Kraj u Münchenu: Bayern - Liverpool 1:3 (0:0 prva utakmica)

Barcelona - Lyon 5:1 (87.) - Nastavlja se punjenje u Barceloni, domaćin je došao i do petog gola preko Ousmanea Dembelea.

Barcelona - Lyon 4:1 (82.) - 4:1 za Barcu! Messi asistent, a Pique strijelac za visok poraz Lyona.

Bayern - Liverpool 1:3 (85.) - Čini se da je to to! Sjajno nabacivanje Salaha za Manea koji bježi Hummelsu i prosljeđuje loptu u mrežu!

Barcelona - Lyon 3:1 (78.) - Messi! Kada i nema nekog rješenja u Barceloni, lopta dolazi do Messija koji je bio nezaustavljiv za gostujuću obranu i zabio je za 3:1!

Bayern - Liverpool 1:2 (81.) - Dosta nepovezano igra Bayern, njegovi igrači previše srljaju i teško dolaze do prilika. Sada je izvana pokušao Renato Sanches, ali neprecizno s više od 25 metara.

Bayern - Liverpool 1:2 (69.) - Liverpool ponovno vodi! Milner je ubacio iz kornera, Van Dijk je fantastično skočio i zalucao loptu u mrežu!

Barcelona - Lyon 2:1 (59.) - Lyon smanjuje! Vraća se zanimljivost u utakmicu nakon što su gostima smanjili. Ter Stegen je loše reagirao u izlazku, lenglet je bio kratak u skoku i nakon gužve Tousart iz blizine zabija za 2:1.

Bayern - Liverpool 1:1 (60.) - Sjajna prilika za Bayern! Odlično je ubacio Gnabry, prizemna lopta išla je kroz peterac, ali prvo Lewandowski, a onda i Rodriguez nisu uspjeli ugurati je u mrežu.

Bayern - Liverpool 1:1 (55.) - Bayern pokušava zaprijetiti i stvoriti probleme gostima, ali odlično se Liverpool brani u drugom dijelu.

Krenulo je drugo poluvrijeme, u Münchenu pet minuta ranije.

Kraj prvog dijela na oba stadiona.

Bayern - Liverpool 1:1 (44.) - Bayern je imao slobodni udarac na nekih 27-28 metara, pucao je izravno alaba, ali Alisson je oprezan.

Bayern - Liverpool 1:1 (39.) - Vraća se Bayern! Gnabry je sjajno primio dugačku loptu u 16 metara, oštro ju je uputio prema golu, ispred Lewandowskog do nje dolazi Matip i šalje je u svoju mrežu.

Bayern - Liverpool 0:1 (35.) - Opasno je bilo u 16 metara domaćina, krasno se probio Andrew Robertson i iskosa pucao u bliži kut gdje je bio spreman Neuer.

Barcelona - Lyon 2:0 (34.) - Novi problemi za goste, Anthony Lopes ima problema s ozljedom i Bruno Genesio morao je na travnjak poslati rezervnog vratara Mathieua Gorgelina.

Barcelona - Lyon 2:0 (31.) - Veliki korak Barcelone prema prolazu, 2:0! Odlično dodavanje za Suareza koji prelako ulazi u 16 metara i na lijevoj strani pronalazi samog Coutinha, a on gura loptu u praznu mrežu.

Bayern - Liverpool 0:1 (27.) - Liverpool vodi 1:0! Sadio Mane odlično je primio dugačku loptu, Neuer je istrčao, ali ga se Mane krasno oslobodio i onda odlično pogodio tada već praznu mrežu.

Bayern - Liverpool 0:0 (25.) - Evo i prvog pokušaja gostiju, Firmino je pucao snažno s ruba kaznenog prostora, nije bilo daleko, ali je svejedno otišlo kraj vratnice.

Barcelona - Lyon 1:0 (18.) - Barcelona vodi 1:0! Denayer je u 16 metara srušio Suareza i dosuđen je kazneni udarac koji Lionel Messi pretvara u pogodak i vodstvo Barcelone!

Bayern - Liverpool 0:0 (13.) - Henderson ima problema s ozljedom i mora napustiti igru, kapetanska traka je kod Milnera, a Fabinho je u igri umjesto Hendersona.

Bayern - Liverpool 0:0 (9.) - Skoro skupa pogreška Firmina koji je loše vraćao loptu, na kraju je pucao Alcantara s ruba kaznenog prostora malo preko gola.

Barcelona - Lyon 0:0 (4.) - Prva prilika na Camp Nouu za domaćina. Messi je pucao s ruba kaznenog prostora, ali odlično je reagirao Lopes i odbio u korner.

Počela su oba susreta.


Barcelona: ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Arthur, Busquets, Rakitić, Messi, Suarez, Coutinho

Lyon: Lopes, Dubois, Denayer, Marcelo, Mendy, Ndombele, Tousart, Marcal, Fekir, Dembele, Depay


Bayern: Neuer, Rafinha, Süle, Hummels, Alaba, Martinez, Alcantara, Rodriguez, Gnabry, Lewandowski, Ribery

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!