Nogomet

Još jedna utakmica generacije, Dinamo na najtežem ispitu dosad

Jan Šneler • četvrtak, 14.03.2019.
Još jedna utakmica generacije, Dinamo na najtežem ispitu dosad
Foto: FaH

Večeras je na rasporedu uzvratna utakmica osmine finala Europske lige između Benfice i Dinama, a zagrebačka momčad brani prednost od jednog pogotka...

Nakon fenomenalne partije u Maksimiru gdje je Dinamo s 1:0 svladao Benficu, večeras slijedi nastavak okršaja, uzvratni susret na prekrasnom zdanju Luz u Lisabonu. Dinamo nema imperativa, pritisak ne postoji i kada je tako, Modri su najjači.

Ova momčad Dinama pokazala je već kako se niti jednog protivnika ne boji. Bio to Fenerbahče, Anderlecht, Young Boysi i Benfica ili Rijeka, Rudeš ili Inter Zaprešić, Dinamo je u svakoj utakmici dobar, koncentriran i kvalitetan. Velike zasluge idu Nenadu Bjelici koji je složio odličnu momčad, koji izvlači maksimum iz igrača čija vrijednost svakim danom sve više raste.

Na Media Dayu uoči prvog susreta niste mogli vidjeti nikakvog straha među igračima Dinama. Svaki od njih s kojim smo razgovarali govorio je o snazi Benfice, o respektu prema protivniku, ali i o tome kako Dinamo ima šanse. Doista, Dinamo ove sezone izgleda kao momčad koja protiv bilo koje ekipe može pružiti pravu partiju. Samo kada se sjetite ranijih sezona i kako se odmah potpisivao poraz od jačih protivnika.

Danas neće biti Arijana Ademija i Izeta Hajrovića, a Marin Leovac i Ivan Šunjić imaju kartone, no njihovim zamjenama ovo je dodatna prilika za dokazivanje, a uostalom svi su već igrali na tim pozicijama. Leovca će zamijeniti Amir Rrahmani, a Šunjića vjerojatno Nikola Moro. Što se tiče ostalih pozicija, ne vjerujemo da će biti promjena u odnosu na susret u Maksimiru.

"Došli smo ovdje pokazati dobru igru. Pokušat ćemo pokazati ono što smo pokazali u Zagrebu. Samo uz perfektnu obranu i perfektan napad možemo proći klub kao što je Benfica. Nemamo što čuvati, rezultat iz Zagreba ne daje nam nikakvu garanciju. Nadu u prolazak daje nam igra koju ćemo prezentirati kroz utakmicu ovdje u Portugalu. Igrat ćemo na pobjedu iako znamo da to nije lagano. Imamo dobru momčad i dovoljno kvalitete da to ostvarimo. Vjerujem da možemo biti bolji. Oni imaju vrhunsku kvalitetu i teško im je naći slabosti. Ali vjerujemo u sebe", rekao je jučer Bjelica.

Što se tiče Benfice, oni jasno s puno optimizma dočekuju današnji susret i vjeruju kako su u stanju nadoknaditi gol zaostatka. Jasno, primarni cilj je ne primiti gol jer zbog rezultata prvog susreta, svaki primljeni gol znači da Benfica mora dobiti s barem dva pogotka razlike.

Najavljuje se prva postava Benfice, Bruno Lage vjerojatno neće puno odmarati iako da budemo iskreni niti u Zagrebu Portugalci nisu došli amaterski i izletnički. Govoriti kako će sada igrati prava Benfica, a ne ona iz Maksimira je uvreda Dinamovoj sjajnoj igri, ali i igračima portugalskog velikana koje očito smatraju topovskim mesom.

"Suprotno onome što Bjelica misli, dobro smo proskautirali Dinamo. Trebamo igrati na način na koji smo u Zagrebu odigrali prvih pola sata. Ako budemo igrali dobro i stvarali prilike, možemo nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice", prenose Sportske novosti izjavu trenera Benfice.

Susret počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti njemački sudac Deniz Aytekin. Kako god današnja utakmica završila, Modri su već ostvarili fenomenalan rezultat. U slučaju pobjede, ušli bi među osam najboljih i borili se za polufinale Europske lige. Sjetite se da vam je ovo netko rekao prije godinu dana, kada se Dinamo borio za naslov prvaka i igrao slabo, kako biste reagirali.

Europska liga, osmina finala, 2. utakmica:
Benfica - Dinamo (21.00)
1. utakmica: 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!