Nogomet

Benfica teško dolazi do pogodaka u Europi na svom stadionu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.03.2019.
Benfica teško dolazi do pogodaka u Europi na svom stadionu
Foto: FaH

Benfica da bi eliminirala Dinamo iz Europske lige morat će postići barem dva gola ili jedan pa kroz penale doći do prolaza. Međutim kao domaćin u Europi i ne briljira...

Svi će se složiti da je na Luzu jako teško igrati, Benfica je tu favorit, ali u Europi su mnogi pokazali kako nije nedodirljiva. Dobra vijest za Dinamo je da mu jedan pogodak puno toga otvara, posebno jer Benfica na svom travnjaku ima problema.

Naime u zadnjih 13 europskih utakmica Benfica nije niti jednom postigla više od jednog gola. Zabila je samo devet pogodaka. Teško zabija, ali teško i prima golove, a nikada u povijesti u bilo kojoj fazi natjecanja u Europskoj ligi nije izgubila kao domaćin. Ima ukupno 17 pobjeda i tri remija.

Ako susret dođe do jedanaesteraca, Benfica tu kao klub ima više iskustva.

Naime Portugalci su četiri puta odlučivali o prolazu udarcima s 11 metara. U sezoni 1977/1978 s 4:1 bili su bolji od Torpeda iz Moskve, deset godina kasnije sa 6:5 eliminirao ih je PSV, 1999/2000 bili su bolji od PAOK-a s 4:1, a 2013/2014 izgubili su od Seville s 4:2.

Dinamo je samo jednom imao raspucavanje i nije dobro završilo, ispao je u trećem pretkolu Lige prvaka od Šeriffa 2010. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!