Tenis

Nikola Mektić u finalu turnira u Indian Wellsu u konkurenciji parova

Mihaela Bradovski • petak, 15.03.2019.
Nikola Mektić u finalu turnira u Indian Wellsu u konkurenciji parova
Foto: FaH

Nikola Mektić napravio je sjajan rezultat u paru s Horacijom Zeballosom s kojim se plasirao u finale Indian Wellsa. U polufinalu su svladali Olivera Maracha i Matu Pavić...

Znalo se da će jedan Hrvat doći do finala turnira u Indian Wellsu, a to je Nikola Mektić. U polufinalu konkurencije parova na drugoj strani stajao mu je Mate Pavić, a u tijesnom meču Mektić i njegov partner Horacio Zeballos ipak su odnijeli pobjedu.

Za sat i pol u dva seta kroz dva tie-breaka hrvatsko-argentinska kombinacija pokazala je kako odlično funkcionira zajedno iako im je ovo tek drugi turnir na kojem nastupaju. Prvi put zajedno su zaigrali u Riju gdje su poraženi u drugom kolu od Maxija Gonzaleza i Nicolasa Jarryja.

U meč protiv Maracha i Pavića krenuli su odlično, poveli s 3:0, ali odmah nakon toga gube servis i treći nositelji vraćaju se u set. Odluka je pala u tie-breaku gdje su Mektić i Zeballos bili uvjerljivi na svom servisu te dva puta napravili mini break.

U drugom setu nije bilo breakova, ali u šestom gemu Marach i Pavić propustili su dvije break lopte, set je ponovno otišao u 13. igru gdje Mektić i Zeballos ponovno igraju bolje i još jednom sa 7:3 uzimaju set.

U finalu će tek saznati protivnika, a igrat će protiv boljeg iz meča između Lukasza Kubota i Marcela Mela te Novaka Đokovića i Fabija Fogninija.

Indian Wells, polufinale:
Nikola Mektić/Horacio Zeballos (Hrvatska/Argentina) - Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 3) 7:6(3), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!