Košarka

Solidan nastup Zupca i protiv Bullsa, Bucksi rušili rekorde, Lillard preskočio Aldridgea

Branimir Korać • subota, 16.03.2019.
Solidan nastup Zupca i protiv Bullsa, Bucksi rušili rekorde, Lillard preskočio Aldridgea
Foto: EPA

Noćas je u NBA ligi odigrano osam utakmica, a od Hrvata nastupili su Ivica Zubac i Dragan Bender. Zubac je dao solidan doprinos pobjedi protiv Bullsa, a Bender je upisao poraz protiv Rocketsa.

Los Angeles Clippersi svladali su Chicago Bullse sa 128:121, Obje momčadi kraj susreta dočekale su bez prvih trenera, u završnici treće četvrtine isključeni su Doc Rivers i Jim Boylen. Isključeni su istovremeno nakon što su se verbalno sukobili uz aut liniju, sudac nije previše razmišljao već je obojici pokazao put u svlačionicu.

Inače, Clippersi su do pobjede došli zahvaljujući seriji iz treće dionice, tu su okrenuli susret i upisali pobjedu. Na poluvremenu su Bullsi imali prednost 63:57, ali treću četvrtinu Clippersi su riješili u svoju korist s čak 45:21. U nastavku meča domaćin je sačuvao prednost iako su Bullsi uspjeli smanjiti zaostatak.

Najbolji kod LA-a bili su Danilo Gallinari s 27 poena i sedam skokova, Montrezl Harrell s 26 poena i pet skokova te Lou Williams s 21 poenom. Ivica Zubac odradio je solidnu utakmicu te je za 24 minute ubacio devet poena (4/8 za dva, 1/1 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Kod Bullsa Zach LaVine upisao je 31 poen, sedam skokova i sedam asistencija, a Robin Lopez dodao je 22 poena i osam skokova.

Philadelphia je na svom parketu stigla do pobjede protiv Sacramenta sa 123:114 u susretu u kojem su veliki posao napravili Jimmy Butler i Joel Embiid. Butler je na obje strane parketa radio razliku, jednako kao i Embiid koji je ujedno s dvije velike blokade u završnici susreta pomogao Philadelphiji u osvajanju.

Butler je susret završio s 22 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Embiid je dodao 21 poen i 17 skokova. Boban Marjanović s klupe je upisao 12 poena i sedam skokova. Kod Kingsa po 16 poena upisali su Harrison Barnes (šest skokova) i De'Aaron Fox (šest asistencija). Bogdan Bogdanović bio je na devet poena, a Nemanja Bjelica četiri poena i šest skokova.

Phoenix Sunsi pružili su dobar otpor Houston Rocketsima i do same završnice bili su u igri. Zaostajali su samo 102:100 minutu prije kraja da bi nakon toga Danuel House ubacio vrijednu tricu. Bez obzira na pobjedu Mike D'Antoni nije bio zadovoljan i prigovorio je svojim igračima zbog nedostatka agresivnosti.

James Harden ubacio je 41 poen uz 11 asistencija, devet skokova i šest osvojenih lopti, House je dodao 18 poena, a Clint Capela 14 uz 11 skokova. Kod poraženih Devin Booker ubacio je 29 poena uz sedam asistencija i pet skokova, Kelly Oubre dodao je 22 poena i pet osvojenih lopti, a Deandre Ayton 17 poena uz 14 skokova. Dragan Bender je za 20 minuta dodao četiri poena (2/2 za dva, 0/1 za tri) uz šest skokova, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

Milwaukee Bucksi na poluvremenu su gubili u Miamiju sa 62:42, ali uspjeli su slaviti. Ovo je tek drugi put u povijesti da su Bucksi uspjeli napraviti takav preokret, dosad su bili na omjeru 1-100 kada bi gubili toliko na odmoru, a u gostima 0-77. Jedini put takav zaostatak preokrenuli su 1977. godine kada su gubili od Knicksa na odmoru 72:52 i onda slavili sa 124:123. ovdje su ujedno postali i prva momčad u povijesti koja je gubila s najmanje 20 razlike na odmoru i na kraju ipak slavila s plus 15.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 33 poena uz 16 skokova i devet asistencija, a Khris Middleton završio je s 21 poenom, osam asistencija i pet skokova. Kod Miamija Justise Winslow ubacio je 20 poena uz pet asistencija, Hassan Whiteside 14 poena uz 11 skokova, a Bam Adebayo deset poena uz 11 skokova. Goran Dragić dodao je četiri poena uz četiri skoka.

Fantastičan nastup Juliusa Randlea nije spasio Pelicanse protiv Blazersa. Portland je slavio i treći put ove sezone i to i treći put s dvoznamenkastom razlikom. Damian Lillard ubacio je 24 poena uz sedam asistencija te je ujedno preskočio LaMarcusa Aldridgea na ljestvici strijelaca Blazersa i ispred njega još je samo Clyde Drexler. CJ McCollum dodao je 23 poena i pet skokova, a Jusuf Nurkić 11 poena, 12 skokova i pet asistencija. Kod Pelicansa utakmicu karijere odigrao je Randle s 45 poena, 11 skokova i šest asistencija, Frank Jackson dodao je 16 poena, a Elfrid Payton 14 poena, 12 skokova i 16 asistencija.

Spursi su stigli do sedme uzastopne pobjede, a Knicksi do osmog uzastopnog poraza. Mario Hezonja bio je na klupi, vratio se nakon ozljede, ali nije bio i na parketu. Aldridge je predvodio Spurse s 18 poena i 11 skokova, a po 13 poena dodali su DeMar DeRozan (sedam asistencija) i Bryn Forbes s 13 poena. Kod Knicksa Damyean Dotson ubacio je 21 poen, Kadeem Allen 16 poena, a DeAndre Jordan 11 poena uz 13 skokova i devet asistencija.

Wizardsi su imali raspoloženog Bradleyja Beala (40 poena, 7/13 trica, pet skokova i asistencija), ali nije im pomoglo na putu do pobjede protiv Hornetsa. Gosti su slavili predvođeni s 28 poena i pet skokova Kembe Walkera.

NBA:
Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 128:121
Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 123:114
Houston Rockets - Phoenix Suns 108:102
Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 111:97
Miami Heat - Milwaukee Bucks 98:113
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 110:122
San Antonio Spurs - New York Knicks 109:83
Washington wizards - Charlotte Hornets 110:116.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!