Tenis

Sjajni Mektić i Zeballos preokretom do naslova u Indian Wellsu!

Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2019.
Sjajni Mektić i Zeballos preokretom do naslova u Indian Wellsu!
Foto: FaH

Završen je turnir u Indian Wellsu u konkurenciji parova, a do naslova su stigli Nikola Mektić i Horacio Zeballos koji su u finalu porazili Lukasza Kubota i Marcela Mela...

Sjajan tjedan je iza Nikole Mektić koji je tek po drugi puta u karijeri igrao na jednom turniru parova s Argentincem Horaciom Zeballosom. Čini se kako je ta kombinacija bila dobitna na Indian Wellsu jer je hrvatsko-argentinska kombinacija u finalnom meču uspjela doći do pobjede.

Protivnici su bili puno uigraniji Lukasz Kubot i Marcelo Melo, no Mektić i Zeballos uspjeli su doći do pobjede sa 4:6, 6:4, 10:3 nakon sat i pol igre. Bilo je to drugo Masters finale za hrvatskog tenisača i druga pobjeda. Podsjetimo, prošle godine osvojio je turnir u Madridu s Alexanderom Peyom koji je trenutno ozlijeđen. S druge strane, Zeballosu je ovo bilo prvo finale i prva titula.

U prva dva gema na meču vidjeli smo dva breaka nakon čega je brazilsko-poljska još jednom uspjela oduzeti servis. Povela je s 4:2 i prednost sačuvala sve do kraja seta.

U drugom setu Mektić i Zeballos nisu dozvolili nijednu break loptu protivniku koji je pokleknuo u završnici. Hrvatsko-argentinska kombinacija iskoristila je drugu set loptu i izborila produženi tie-break u kojem je bila potpuno doiminantna. Izgubila je samo tri poena.

Indian Wells, finale:
Nikola Mektić/Horacio Zeballos - Lukasz Kubot/Marcelo Melo 4:6, 6:4, 10:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!