Košarka

Zubac šuterski za zaborav, Šarić se drži svoje uloge, Antetokounmpo rekordno, ali nedovoljno za pobjedu

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.03.2019.
Zubac šuterski za zaborav, Šarić se drži svoje uloge, Antetokounmpo rekordno, ali nedovoljno za pobjedu
Foto: EPA

Nakon što je Mario Hezonja donio pobjedu New York Knicksima, još dvojica igrača noćas su bila u akciji u NBA ligi. Dario Šarić i Ivica Zubac nisu bili toliko učinkoviti...

Houston Rocketsi očekivano su svladali Minnesotu sa 117:102 u susretu u kojem su domaćini briljirali na ulasku u drugo poluvrijeme i tu riješili pitanje pobjednika. Bio je to dosta izjednačen dvoboj do treće dionice u kojoj se Rocketsi odvajaju, ubacuju 43 poena, a u zadnjoj četvrtini odlaze i na plus 22. Gosti su uspjeli malo smanjiti zaostatak u završnici, ali ne ga i izbrisati.

Za 23 minute na parketu Dario Šarić odigrao je solidnu momčadsku utakmicu s osam ubačenih poena (3/7 za dva, 2/2 slobodna) i osam skokova od čega polovice u napadu.

Houston je predvodio Chris Paul s 25 poena (6/7 trica), deset asistencija i sedam skokova dok su po 20 poena dodali Clint Capela (13 skokova) i James Harden (deset asistencija) koji je igrao unatoč bolovima u vratu. Eric Gordon zaustavio se na 12 poena (4/11 za tricu i 0/1 za dvicu).

Kod Minnesote treću utakmicu zaredom propustio je Derrick Rose. Karl-Anthony Towns ubacio je 22 poena uz deset skokova i šest asistencija, Josh Okogie dodao je 21 poen i pet skokova, a Taj Gibson 15 poena i deset skokova.

Dosta čudna utakmica za Ivicu Zupca koji je za samo 14 minuta provedenih na parketu ispucao čak devet lopti i pogodio samo jednu. Na kraju je upisao tri poena (1/9 za dva, 1/2 slobodna) uz osam skokova (sedam u napadu), dvije asistencije i dvije blokade. Montrezl Harrell je bio raspoloženiji i dobio je puno veću minutažu.

Clippersi su dobili Netse u konačnici sa 119:116, a pobjedu im je donio Lou Williams tricom "iz svlačionice" u dosta teškoj poziciji sa zvukom sirene.

Williams je ubacio 25 poena uz šest skokova dok su po 20 poena dodali Danilo Gallinari (11 skokova, pet asistencija) i Harrell (deset skokova). Kod Netsa D'Angelo Russell ubacio je 32 poena (deset asistencija, pet skokova), a DeMarre Carroll dodao je 22 poena i sedam skokova.

Miami nastavlja bitku za doigravanje na Istoku pobjedom protiv izravnih konkurenata Charlotte Hornetsa. Heat je ostavio Hornetse na samo 75 poena, a dvojac s klupe povukao je za pobjedu. Goran Dragić ubacio je 19 poena, a Dwyane Wade unatoč bolovima u kuku ubacio je 17 poena uz osam skokova. Kod Hornetsa Jeremy Lamb upisao je 21 poen, a Frank Kaminsky 13 poena uz sedam skokova.

Orlando je unatoč manje od 40 posto ubačaja iz igre slavio protiv Atlante sa 101:91. Obrana je ovaj put donijela prevagu i povela Magic do vrlo važne pobjede. Odličnu utakmicu odradio je Nikola Vučević s 27 poena i 20 skokova, a Aaron Gordon pratio ga je s 22 poena i osam skokova. Ovaj dvojac bio je na 50 i više posto ubačaja iz igre. Kod Hawksa Trae Young ubacio je 20 poena uz šest skokova i pet asistencija. dok je Alex Len dodao 13 poena.

Giannis Antetokounmpo odigrao je utakmicu karijere protiv Philadelphije, ali Bucksi su svejedno izgubili. Antetokounmpo je susret završio s čak 52 poena (15/26 iz igre, 19/21 slobodna), 16 skokova i sedam asistencija i bio je noćna mora za obranu Sixersa. No isto tako noćna mora za Buckse bio je Joel Embiid koji je završio s 40 poena, 15 skokova i šest asistencija dok je Jimmy Butler upisao 27 poena.

Giannis je u drugom poluvremenu ubacio 37 poena, ušao je u pravi ritam, ali nije pomoglo, Sixersi su bili za nijansu bolji protivnik.

Kyle Lowry i Serge Ibaka jako su nedostajali Raptorsima u gostima kod Detroita. Pistonsi su drugu sezonu zaredom pomeli seriju s Raptorsima iako su Raptorsi u sve tri utakmice otišli iznad 100 poena i bili vrlo blizu. Noćas su slavili 110:107 uz 25 poena i osam skokova Blakea Griffina, Reggie Jackson dodao je 20 poena, a Andre Drummond 15 poena uz 17 skokova. Kod poraženih Kawhi Leonard ubacio je 33 poena uz deset skokova.

NBA:
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 117:102
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 119:116
Miami Heat - Charlotte Hornets 93:75
Orlando Magic - Atlanta Hawks 101:91
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 125:130
Detroit Pistons - Toronto Raptors 110:107
Sacramento Kings - Chicago Bulls 129:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!