Košarka

Blazersi usporili Bogdanovića, Hezonji težak poraz u Torontu, Žižićevi Cavsi iznenadili Pistonse

Branimir Korać • utorak, 19.03.2019.
Blazersi usporili Bogdanovića, Hezonji težak poraz u Torontu, Žižićevi Cavsi iznenadili Pistonse
Foto: EPA

Bogat je bio noćašnji program u NBA ligi gdje je ponovno nastupilo i dosta hrvatskih igrača. Bojan Bogdanović, kao i obično, bio je najefikasniji među Hrvatima...

Portland Trail Blazersi slavili su u svojoj dvorani protiv Indiana Pacersa 106:98 iako su igrali bez CJ McColluma. On je zaradio ozljedu koljena i neko vrijeme bit će van parketa, a ovdje je Portland i bez njega bio dobar i odnio pobjedu.

Vrlo dobru i svestranu utakmicu odradio je Damian Lillard koji je bio nezaustavljiv, prvi strijelac i asistent susreta, vrlo angažiran i u obrani, u svakom slučaju klasa za sebe u odnosu na ostale igrače na parketu.

Indiana je imala i 11 poena prednosti u nekoliko navrata u prvom poluvremenu, ali nastavak je bio posve na strani domaćina koji je već do sredine treće dionice bio na plus 17, a na ulasku u zadnju imao i 21 poen prednosti. U završnici je Indiana zaprijetila i spustila se na minus pet, ali na terenu nije izgledalo da bi mogla doći do preokreta.

Blazersi su uglavnom dobro čuvali Bojana Bogdanovića koji je na kraju za 28 minuta ubacio 15 poena (6/11 za dva, 0/2 za tri, 3/3 slobodna) uz tri osvojene lopte te po dva skoka i asistencije. Veće probleme stvarao im je Myles Turner koji je na kraju bio na 28 poena i deset skokova.

Kod Portlanda Lillard je bio na 30 poena i 15 asistencija dok je Jusuf Nurkić dodao 18 poena i 11 uhvaćenih skokova.

Iznenadili su Cleveland Cavaliersi koji su upisali pobjedu protiv Detroit Pistonsa sa 126:119. Cavsi su tako izbjegli metlu u ovoj seriji i svladali su momčad koja očajnički treba pobjede u borbi za doigravanje. Oslabljeni su bili i jedni i drugi, Cavsima nije bilo između ostalih Thompsona, Lovea, Nancea, Dellavedove, a gostima je nedostajao Blake Griffin što se pokazalo prevelikim hendikepom.

Na kraju je čovjek odluke bio Collin Sexton koji je zabijao kada je bilo najvažnije i susret je završio s 27 poena (5/6 trica), Cedi Osman dodao je 21 poen i šest asistencija, a Marquese Chriss dodao je deset poena i deset skokova. Ante Žižić za 25 minuta upisao je osam poena (2/5 za dva, 4/6 slobodna) uz šest skokova.

Na suprotnoj strani Wayne Ellington ubacio je 25 poena, a Andre Drummond 21 poen uz 21 skok i pet dodavanja.

Raptorsi su došli do 50. pobjede u sezoni, očekivano su svladali Knickse, ali i ostali bez Kylea Lowryja. Tijekom treće četvrtine u borbi za loptu Mitchell Robinson pao je na nogu Lowryja kojem je stradao gležanj i neko vrijeme morat će se Raptorsi snaći bez njega. Dobra stvar je da je Jeremy Lin odigrao dobro, a upravo on bi trebao uskočiti umjesto Lowryja.

Susret je bio jednostavan za domaćina što pokazuje i konačnih 128:92. Sve ono što je New York pozitivno pokazao protiv Lakersa, nije pokazao ovdje. Mario Hezonja odradio je 27 minuta i ubacio osam poena (3/7 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte., a najefikasniji bio je Allonzo Trier s 22 poena.

Kod pobjednika Lin je susret završio s 20 poena, Pascal Siakam dodao je 19 uz osam skokova i pet asistencija, Fred VanVleet završio je s 13 poena i 12 asistencija, a Marc Gasol s 12 poena i 11 skokova.

Nakon pet uzastopnih poraza Bullsi su upisali pobjedu protiv Sunsa u gostima sa 116:101. Jednostavan posao za Chicago koji je od početka susreta bio u vodstvu i vrlo brzo je došao do prednosti od gotovo 20 razlike.

Odličnu utakmicu odigrao je bivši igrač Sunsa Robin Lopez s 24 poena i sedam skokova dok su po 17 poena upisali Lauri Markkanen (devet skokova) i Zach LaVine (osam skokova, sedam asistencija). Kod Sunsa po 25 poena upisali su DeAndre Ayton (12 skokova) i Devin Booker (osam skokova, sedam asistencija). Dragan Bender za 24 minute ubacio je četiri poena (2/3 za dva, 0/2 za tri, 0/1 slobodna) uz tri skoka.

Dirk Nowitzki preskočio je Wilta Chamberlaina na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena i došao je na šesto mjesto, ali Dallas je poražen u produžetku od Pelicansa. New Orleans i dalje drži Anthonyja Davisa na 20 minuta kako ne bi bio kažnjen od strane lige, a Davis je ubacio za to vrijeme 20 poena. Julius Randle završio je s 30 poena i devet skokova, a peti uzastopni triple-double ostvario je Elfrid Payton s 19 poena, deset skokova i 11 asistencija. Luka Dončić kod domaćina bio je na 29 poena, 13 skokova i deset asistencija, a Tim Hardaway dodao je 21 poen.

U ligu se vratio Andrew Bogut koji je startao za Warriorse na centru protiv Spursa, ali nije pomogao u izbjegavanju poraza 111:105. Upisao je San Antonio na kraju čak devetu pobjedu predvođen s 26 poena, devet skokova i osam asistencija DeMara DeRozana dok je LaMarcus Aldridge dodao 23 poena i 13 skokova. Kod Warriorsa Stephen Curry bio je na 25 poena (6/18 trica) i osam asistencija, a Kevin Durant dodao je 24 poena.

30 poena Kyrie Irvinga nije bilo dovoljno za pobjedu Celticsa protiv Nuggetsa, gosti su imali sedmoricu dvoznamenkastih predvođenih Nikolom Jokićem (21 poen, 13 skokova, sedam asistencija).

NBA:
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 106:98
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 126:119
Toronto Raptors - New York Knicks 128:92
Phoenix Suns - Chicago Bulls 101:116
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 125:129 produžetak
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 111:105
Washington Wizards - Utah Jazz 95:116
Boston Celtics - Denver Nuggets 105:114
Oklahoma City Thunder - Miami Heat 107:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!