Tenis

Krajan: "Činjenica je kako ni Borna ni Marin nisu u nekoj formi, no daleko je studeni"

Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2019.
Krajan: "Činjenica je kako ni Borna ni Marin nisu u nekoj formi, no daleko je studeni"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan najavio je novi format Davis Cupa koji se igra u studenom ističući kako nisu presretni što su izvukli Španjolsku i Rusiju, ali isto tako ni Španjolci ni Rusi nisu presretni s njima...

Na press konferenciji prvi je riječ dobio izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Marin Galić koji je kazao kako ubrzo kreće prodaja ulaznica za Davis Cupa.

"Organizatori su stavili "hrvatski link" za prodaju ulaznica, a bit će u funkciji od 27. ožujka. Navijači će imati na raspolaganju deset posto kapaciteta dvorane. U meču sa Španjolcima to će biti središnji teren čiji je kapacitet 12 i pol tisuća ljudi. Termini mečeva nisu još poznate, ali poznate su cijene koje će biti u rasponu od 25 do 350 eura za prvi krug natjecanja. Igra se na tvrdoj podlozi na kojoj se igra i Masters u Londonu."

Izbornik Željko Krajan nije presretan s dobivenim ždrijebom.

"Nismo otvarali šampanjac, dobili smo domaćina Španjolsku i Rusiju kao najjaču reprezentaciju iz treće jakosne skupine. Imamo i mi našu snagu, a skupina je vrlo jaka. Ipak, nisu ni Rusi ni Španjolci presretni s nama, osobno me ne bi začudilo da pobjednik bude onaj koji zauzme drugo mjesto u skupini u prvom krugu. Ima tu prostora i za izgubiti neki meč i proći dalje."

Ni Borna Ćorić ni Marin Čilić trenutno nisu u najboljoj formi, no izbornik ističe kako je Davis Cup još daleko.

"Činjenica je kako ni Borna ni Marin nisu u nekoj formu, no daleko je studeni. Marin je imao tešku prošlu sezonu, znamo koliko je želio osvojiti Davis Cup i to ga je vjerojatno ispraznilo, posebno emotivno. Borna mora potvrditi odlične rezultate od lani, čeka ga teška sezone. Vjerujem kako u studenom neće nedostajati ni motiva ni forme, samo da ih zaobiđu ozljede."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!