Tenis

Kutak za kladioničare: Kreće nokaut faza rukometne Lige prvaka, Löwen favorit protiv Nantesa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 20.03.2019.
Kutak za kladioničare: Kreće nokaut faza rukometne Lige prvaka, Löwen favorit protiv Nantesa
Foto: EPA

Tenis, rukomet i košarkau našem su izboru za srijedu, a vjerujemo u pobjede Opelke, Rhein-Neckar Löwena i Himkija...

Reilly Opelka - Marcel Granollers

U zadnjem kolu kvalifikacija u Miamiju Reilly Opelka igra protiv Marcela Granollersa. Mladi Amerikanac igra sve bolje, ove godine već je upisao nekoliko vrlo kvalitetnih nastupa, pa je tako u Sydneyju upisao tri pobjede, na Australian Openu svladao Johna Isnera, u Dallasu došao do četvrtfinala a u New Yorku do svoje prve titule na ATP Touru. Još uvijek mu nedostaje konstantnosti za veće domete, ali ove sezone pokazuje napredak i u tom segmentu.

Na ovoj podlozi u Miamiju Opelka je vrlo opasan. Granollers je već neko vrijeme u padu i nije više na onoj razini na kojoj je bio. Ove godine ima samo jednu zvučniju pobjedu i to protiv Ive Karlovića kojeg je svladao u dramatičnom meču sa 7:6, 6:7, 7:6. Ostale pobjede koje je ostvario bile su protiv igrača niže kvalitete i ne može se govoriti o nekoj velikoj formi, bez obzira na osvajanje Challengera u Vijetnamu. Tamo je naime drugi nositelj bio Matteo Viola koji u to vrijeme nije bio niti među 250 najboljih igrača svijeta. Opelka ima veliku priliku dohvatiti glavni ždrijeb.

Prognoza: Pobjeda Opelke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Opelke 1.50, pobjeda Granollersa 2.30

Darušafaka - Himki

Najlošija momčad Eurolige dočekuje na svom parketu Himki. Obje momčadi ostale su bez šanse za prolaz, ali Himki je jači nego što je bio prije nekoliko tjedana i da je od početka imao ovakvu situaciju, danas bi u najmanju ruku bio u igri za prolaz. Aleksej Šved sada je zdrav, polako se uklapa i posljednji koji je stigao Andrew Harrison i šteta što je bilo toliko problema da je Himki definitivno van kruga kandidata za osminu finala. S posljednja četiri poraza definitivno je otpao, niz susreta bio je vrlo težak i Himki nije uspio izvući nešto više.

Darušafaka igra očajno, upisala je čak deset poraza u zadnjih 11 utakmica, a u cijeloj sezoni samo je tri puta slavila. Koš razlika je očajna i u prosjeku gubi s gotovo 15 poena razlike po susretu. Tijekom sezone došlo je do promjene trenera, to je u manjoj mjeri dovelo do napretka u igri, ali rezultati i dalje nisu dobri. Niti u turskom prvenstvu Darušafaka ne gura dobro i nalazi se tek na desetom mjestu i van kruga putnika u doigravanje. Ima omjer 8-12, a u zadnjem kolu izgubila je čak od posljednjeplasiranog Istanbula.

Prognoza: Pobjeda Himkija

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Darušafake 3.30, neriješeno 18.0, pobjeda Himkija 1.55

RN Löwen - Nantes

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Löwena i Nantesa na rasporedu je već danas. Riječ je o najzvučnijem paru osmine finala, Löwen će napokon pokušati prekinuti seriju od četiri uzastopna ispadanja u osmini finala, a na drugoj strani je prošlosezonski finalist Nantes. Bit će to sraz dvije iznimno kvalitetne momčadi u kojem svaka s pravom računa na prolaz. I prošle sezone su se susreli, ali u grupnoj fazi, a oba meča okončana su remijem. Prije toga, 2013. godine Löwen je slavio u finalu EHF kupa s 26:24.

U ovaj dvoboj Nijemci ulaze s dvije uzastopne prvenstvene pobjede, svladali su lakoćom Wetzlar i nešto teže u gostima Lemgo, a Nantes je istovremeno izgubio od PSG-a u prvenstvu i od Chamberyja u Kupu. S psihološke strane Nijemci imaju blagu prednost jer je atmosfera oko Nantesa neočekivano splasnula nakon što je predsjednik objavio kako 2020. godine Thierry Anti napušta klupu, a Nicolas Claire momčad. Obojica to nisu primili na najbolji način, a sve se odigralo uoči ovog prvog dvoboja. Ostaje za vidjeti kako će momčad reagirati nakon svega toga, ali i u idealnom slučaju imala bi težak posao.

Prognoza: Pobjeda Löwena

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Löwena 1.75, neriješeno 10.0, pobjeda Nantesa 3.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!