Rukomet

Mate Šunjić zasjenio Gerarda i nosio Ivry do velike pobjede u Montpellieru

Branimir Korać • četvrtak, 21.03.2019.
Mate Šunjić zasjenio Gerarda i nosio Ivry do velike pobjede u Montpellieru

U 18. kolu francuskog prvenstva Ivry je kreirao prilično iznenađenje i u gostima svladao Montpellier. Prekinuta je tako serija pobjeda domaćina, a kod gostiju, koji su pobjegli iz opasne zone, briljirao je Mate Šunjić...

Ivry je imao teško gostovanje kod Montpelliera, ali je odigrao sjajnu utakmicu i upisao pobjedu 32:30. Montpellier je tako nakon dugačke pobjedničke serije ostao bez bodova, a Ivry je došao do važnih bodova s kojima je odmaknuo najugroženijima.

Ogromne zasluge za pobjedu gostiju ima Mate Šunjić koji je susret završio s 15 obrana i potpuno zasjenio domaće vratare. Vincent Gerard skupio je tek dvije uz deset posto, a Nikola Portner tri uz 18 posto uspješnosti.

Uz Šunjića istaknuli su se Yoel Cuni Morales s osam golova, Morten Vium sa šest te Benjamin Bataille s pet pogodaka. Kod domaćina Valentin Porte postigao je sedam golova, a Melvyn Richardson šest.

Do važne pobjede stigao je i Tremblay koji je svladao Cesson s 32:26. Obje momčadi daleko su od vrha i bodovi su im bitni za opstanak, a Tremblay je s ova dva boda praktički siguran.

Predvodili su ga Darko Arsić s 12 obrana, Henrik Olsson sa šest golova i Erwan Siakam Kadji s pet. Luka Šebetić dodao je tri gola iz tri pokušaja. Kod gostiju po četiri gola zabili su Geir Gudmundsson i Noah Gaudin.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!