Nogomet

Kutak za kladioničare: Sjeverna Irska traži pobjedu na startu kvalifikacija, CSKA i Fener u borbi za prvo mjesto

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.03.2019.
Kutak za kladioničare: Sjeverna Irska traži pobjedu na startu kvalifikacija, CSKA i Fener u borbi za prvo mjesto
Foto: EPA

Kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine, a odmah prvog dana čeka nas nekoliko zanimljivih dvoboja. Jedan od neizvjesnijih trebao bi biti onaj između Sjeverne Irske i Estonije...

Sjeverna Irska - Estonija

Sjeverna Irska nastup u kvalifikacijama otvara protiv Estonije i očekuje dobar start. Izbornik Michael O'Neill ne može u ovom susretu računati na ozlijeđenog Willa Grigga koji je zaradio ozljedu gležnja te se vratio u Sunderland što znači da će propustiti i nedjeljni dvoboj protiv Bjelorusije. Grigg je trebao biti važan adut, ali od siječnja vuče tu ozljedu i u posljednjem kolu u dresu Sunderlanda šepajući je završio susret i na travnjaku ostao jedino zbog toga što su sve izmjene bile povučene.

Osim Grigga koji neće nastupiti, pod upitnikom je Cory Evans koji je nastupajući za Blackburn zaradio ozljedu tetive. Gareth McAuley radio je prva dva dana odvojeno od ostatka momčadi, ali trebao bi nastupiti. Kako je Grigg otpao, kao opcije u vrhu napada nameću se Kyle Lafferty, Liam Boyce, Josh Magennis, Conor Washington i Paul Smyth. Estoncima je otpao standardni veznjak Sander Puri zbog ozljede mišića te je umjesto njega pozvan Ken Kallaste. Sjeverna Irska ima bolju reprezentaciju i rezultate posljednjih godina, a ovdje i motiv uzvratiti Estoniji za poraze u zadnjem kvalifikacijskom ciklusu u kojem su se susreli još 2011. godine.

Prognoza: Pobjeda Sjeverne Irske

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Sjeverne Irske 1.55, neriješeno 4.30, pobjeda Estonije 8.30

CSKA - Fenerbahče

U borbi za prvo mjesto nakon regularne faze Eurolige nalaze se moskovski CSKA i Fenerbahče. I jedni i drugi igraju jako dobro ove sezone, a u posljednje vrijeme Moskovljani izgledaju za nijansu bolje. U zadnjih deset utakmica upisali su devet pobjeda i ostala su još samo tri kandidata za to prvo mjesto - Fenerbahče, CSKA i Real. CSKA je izgubio zadnju utakmicu na svom parketu i to od Panathinaikosa s tijesnih 78:77 i sigurno ne želi spojiti dva domaća poraza i otpasti iz borbe za prvo mjesto. Gledajući ime protivnika u četvrtfinalu, svima je svejedno završili prvi, drugi ili treći, teško je odraditi plasman ostalih, a svi su tu negdje slične kvalitete.

Tijekom tjedna CSKA je gostovao u Istanbulu kod Efesa i upisao pobjedu 80:78 i sada želi do nove pobjede. Uspješan je bio i Fenerbahče koji je svladao Budućnost 76:67, ali nije u tom susretu briljirao. U prošlom međusobnom dvoboju CSKA i Fenera u Istanbulu, Turci su bili bolji sa 79:75, ali iz redova Moskovljana isticali su nezadovoljstvo igrom, brojem pogrešaka i tvrdili kako to nije njihovo pravo lice. Ako ga pokažu danas u Moskvi, imat će dobre šanse za pobjedu u ovom susretu. Obje momčadi su vrlo jake i sigurno je da će odlučivati nijanse.

Prognoza: Pobjeda CSKA

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda CSKA 1.60, neriješeno 17.0, pobjeda Fenerbahčea 3.20

Sam Querrey - David Ferrer

Sam Querrey i David Ferrer nisu na onoj razini na kojoj su navikli biti. Obojica su prilično daleko od svoje najbolje forme, a ovdje je Querrey blagi favorit zbog podloge na kojoj se meč igra. Ferrer je na zalasku karijere, sustižu ga i sve češći problemi s ozljedama, a jedan tak udaljio ga je i od nastupa na Australian Openu ove godine. ne računajući Hopman Cup koji se još uvijek više shvaća kao ekshibicija, Ferrer je na svim turnirima na kojima je nastupio ove godine upisao pobjedu u prvom nastupu, no odmah nakon toga poraz. Pobjede nisu bile neke zvučne, a i nije gubio od nekih igrača koje bi morao dobiti.

Slična je situacija i s Querreyjem koji je barem upisao jedan dobar turnirska nastup i dogurao do polufinala. Dogodilo se to u New Yorku gdje je izbacivao Harrisa, Albota i Junga, a onda tijesno izgubio od Schnura. Niti on nema nekih vrlo zvučnih pobjeda u ovoj godini, ali ovdje je njegova prednost podloga na kojoj se puno bolje snalazi od Ferrera koji se najviše raduje zemljanoj sezoni.

Prognoza: Pobjeda Querreyja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Querreyja 1.60, pobjeda Ferrera 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!