Nogomet

Kazahstan uvjerljivo slavio protiv Škotske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Jan Šneler • četvrtak, 21.03.2019.
Kazahstan uvjerljivo slavio protiv Škotske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u nogometu koje će se održati 2020. godine diljem Europe otvorili su ogledom Kazahstan i Škotska…

Susretom Kazahstana i Škotske službeno su počele kvalifikacije za predstojeće Europsko prvenstvu u nogometu. U skupini I, Kazahstan je došao do prve pobjede u kvalifikacijama na rutinski način, a Škotska je potvrdila kako niti ove sezone kvalifikacije za njih neće biti najsretnije.

Već nakon deset minuta, Kazahstan je imao dva pogotka prednosti i praktički u tom trenutku riješio pitanje pobjednika. Možda je to bahato za reći, ali poznavajući Škotsku i njihov način igre te odličnu domaću obranu, teško je bilo očekivati preokret. U šestoj minuti, Juri Pertšuk je lijepo ispratio centaršut i zakucao loptu za 1:0.

Četiri minute kasnije, Yan Vorogovskij vrlo preciznim udarcem povećao je vodstvo. Škoti se u morali trgnuti iz letargije u koju su zapali, ali preciznosti u završnici nije bilo. U 29. minuti, Islambek Kuat pokušao je s distance iznenaditi škotskog vrata, ali Scott Bain uspio je odbiti njegov udarac u korner.

Do poluvremena se rezultat više nije mijenjao, a onda je početkom nastavka Baktijor Zainutdinov glavom pogodio za 3:0 i potpuno slomio sve nade gostiju. Škoti nisu imali velikih prilika i vrlo rijetko su prijetili domaćima. Treba izdvojiti tek pokušaj Stuarta Armstronga kojeg je dobro obranio domaći vratar. Mirno je bilo drugo poluvrijeme i Kazahstan je uspio doći do velike pobjede i sačuvati praznu mrežu.

Inače, Škotska je tek treća momčad iz Uefe koju je Kazahstan uspio pobijediti s tri razlike. Osim Škota, tu „čast“ imali su Azerbajdžan i Andora.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije, 1. kolo:
Kazahstan – Škotska 3:0

Kazakhstan - Scotland Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!