Košarka

Šarić dobro odradio posao u porazu Wolvesa, Warriorsi zaustavili Bogdanovića

Branimir Korać • petak, 22.03.2019.
Šarić dobro odradio posao u porazu Wolvesa, Warriorsi zaustavili Bogdanovića
Foto: EPA

Dario Šarić bio je među istaknutijim igračima Minnesote u gostima kod Hornetsa, a Bojan Bogdanović nije se istaknuo u Oaklandu, Warriorsi su ga u potpunosti zaustavili...

Golden State Warriorsi i drugi put ove sezone porazili su Indiana Pacerse. Ponovno su Warriorsi slavili lakoćom, a ovaj put bilo je to sa 112:89 pri čemu su gosti ostali na dvoznamenkastom broju poena.

Bojan Bogdanović je zaustavljen te je prvi put u zadnja dva mjeseca ubacio jednoznamenkasti broj poena. 20. siječnja protiv Dallasa je ostao na devet poena, a isti učinak imao je i ovaj put. Za dva poena šutirao je 3/7, za tricu 0/3, a s linije slobodnih bacanja 3/4. Tome je dodao četiri skoka. U drugom poluvremenu ostao je bez ubačaja iz igre.

Kevin Durant odigrao je vrlo dobru utakmicu u psihološki teškom trenutku nakon što mu je ranije tijekom dana ubijen bliski prijatelj iz djetinjstva, a ovdje je završio s 15 poena i šest asistencija.

DeMarcus Cousins predvodio je Warriorse s 19 poena i 11 skokova, a Klay Thompson dodao je 18 poena i osam skokova. Kod Pacersa Tyreke Evans ubacio je 20 poena uz pet skokova dok je Thaddeus Young dodao 18 poena i sedam skokova.

Minnesota je poražena u gostima kod Hornetsa 113:106 uz dobar nastup Darija Šarića. Hrvatski reprezentativac odradio je dobar posao i za 28 minuta provedenih na parketu bio među najboljim igračima gostiju.

Hornetsi nisu tako lako slomili otpor Minnesote koja se borila do kraja, ali domaćin je ipak prelomio susret na svoju stranu i upisao pobjedu.

Prvo ime susreta bio je Kemba Walker s 31 poenom, šest asistencija i pet skokova, Malik Monk dodao je 14 poena, Jeremy Lamb 13 poena i deset skokova, a Miles Bridges 11 poena i 12 skokova. Kod Wolvesa Karl-Anthony Towns bio je na 21 poenu, 16 skokova i šest asistencija, Andrew Wiggins pratio ga je s 20 poena i pet skokova, a Šarić je dodao 15 poena (3/7 za dva, 2/3 za tri, 3/4 slobodna) i sedam skokova.

Sunsi su ostali do kraja sezone bez Kellyja Oubrea, a bez njega su kod kuće glatko poraženi od Detroit Pistonsa sa 118:98. Gosti su ubacili 17 trica, a početkom zadnje dionice stvorili su veliku razliku kada su za samo dvije minute s plus pet pobjegli na plus 13 i susret više nije bio neizvjestan.

Wayne Ellington ubacio je 23 poena(6/10 trica), Blake Griffin 17 poena uz sedam skokova i osam asistencija, a Andre Drummond 16 poena uz 19 skokova. Kod Sunsa Devin Booker stao je na 26 poena i pet skokova, Deandre Ayton na 20 poena i osam skokova, a Dragan Bender je za 32 minute dodao dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri), četiri asistencije i dva skoka.

Jazzeri su upisali poraz u gostima kod Hawksa koji neće vidjeti doigravanje, ali svejedno se bore i predstavljaju tvrd orah. Odličnu utakmicu još jednom je odigrao Trae Young koji je vodio veliku bitku s Rickyjem Rubiom i odnio ju je. Young je upisao 23 poena uz 11 asistencija, a pratio ga je Dewayne Deadmon s 18 poena i devet skokova. Kod poraženih Donovan Mitchell ubacio je 34 poena, Rubio 17 poena uz sedam asistencija i pet skokova, Derrick Favors 15 poena uz 15 skokova, a Rudy Gobert 12 poena uz 11 skokova.

Denver Nuggetsi već su osigurali doigravanje, ali i dalje pobjeđuju i stigli su do petog uzastopnog slavlja. Ovaj put u gostima kod Wizardsa koje su svladali sa 113:108. Nuggetsima je ovo 18. gostujuća pobjeda i na četiri pobjede su do rekorda franšize, a preostalo im je još sedam gostovanja. Na ovom gostovanju po 15 poena upisali su Paul Millsap (šest skokova), Nikola Jokić (11 asistencija, šest skokova), Jamal Murray, Gary Harris (pet skokova) i Torrey Craig. Kod domaćina Bradley Beal bio je na 25 poena i osam asistencija, Thomas Bryant dodao je 22 poena i osam skokova, a Tomaš Satoransky 16 poena i deset asistencija.

NBA:
Golden State Warriors - Indiana Pacers 112:89
Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 113:106
Phoenix Suns - Detroit Pistons 98:118
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 116:100
Atlanta Hawks - Utah Jazz 117:114
Washington Wizards - Denver Nuggets 108:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!