Tenis

Donna Vekić bez problema do pobjede protiv Španjolke

Mihaela Bradovski • petak, 22.03.2019.
Donna Vekić bez problema do pobjede protiv Španjolke
Foto: EPA

Nakon Petre Martić i druga hrvatska predstavnica preskočila je prvu prepreku na turniru u Miamiju. Donna Vekić učinila je to u drugom kolu protiv Sare Sorribes Tormo...

Donna Vekić nije dopustila iznenađenje u drugom kolu turnira u Miamiju. Igrala je protiv Sare Sorribes Tormo i ubilježila pobjedu s dva puta po 6:3.

Vekić je tako odradila posao bolje nego što je to bio slučaj u Indian Wellsu gdje je neočekivano poražena od Belgijke Ysaline Bonaventure, ovdje je bila koncentriranija i nije dopustila protivnici da zakomplicira meč.

Sorribes Tormo je do drugog kola došla pobjedom protiv Aleksandre Krunić, no Donna je bila prejaka i Španjolka je za sat i 25 minuta potpisala kapitulaciju.

Vekić nije dobro krenula u meč i vrlo brzo našla se u zaostatku 3:0, ali nakon toga uslijedilo je buđenje, osvojila je šest gemova zaredom i prvi set uzela sa 6:3.

U drugom setu odmah na startu igračice su razmijenile breakove te sve do završnice seta nije bilo prilika za nove breakove. Ipak kod 4:3 Vekić odrađuje odličan posao i dolazi do 0:40, radi break i zatim na servisu za meč završava posao.

Tako je izborila prolaz u treće kolo gdje će igrati protiv treće nositeljice Petre Kvitove koja je u dva seta svladala Mariju Sakkari. Vekić je već ove godine igrala s Čehinjom i to u St. Peterburgu gdje ju je svladala u dva seta.

Miami, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 26) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!