Tenis

Jurak i Olaru preskočile prvu prepreku u konkurenciji parova u Miamiju

Jan Šneler • petak, 22.03.2019.
Jurak i Olaru preskočile prvu prepreku u konkurenciji parova u Miamiju
Foto: FaH

Darija Jurak i njena partnerica Raluca Olaru uspješno su svladale Amerikanke Desirae Krawczyk i Sabrinu Santamariju te ušle u drugo kolo Mastersa u Miamiju...

Nastavljaju se lijepe vijesti iz Miamija. Hrvatska tenisačica Darija Jurak i njena partnerica, Rumunjka Raluca Olaru, uspješno su svladale prvu prepreku u Miamiju. Preko domaćih tenisačica Desirae Krawczyk i Sabrine Santamarije, Jurak i Olaru došle su do drugog kola.

Amerikanke su bile sjajne u prvom setu te su vrlo brzo došle do dva uzastopna breaka. Imale su Krawczyk i Santamaria vodstvo od 4:0 i servis, ali se u tim trenucima budi hrvatsko-rumunjski par nastojeći spriječiti potpuni potop.

Nakratko su uspjele, pa još jednom izmjenom breakova uspješno spustile Zaostatak na 5:3. U posljednjem gemu, imale su Jurak i Olaru čak tri break lopte i šansu da se potpuno vrate u set, no nisu to realizirale.

U nastavku je izgledalo puno bolje. Prvo su rutinski, bez previše buke i problema, Jurak i Olaru u drugom setu došle do breaka. U šestom gemu imale su prednost 0:40 i relativno lagano stekle break viška. Konačno, sa 6:3 su izjednačile i odvele meč u odlučujući treći set, odnosno produženi tie-break.

Napetosti nije bilo. Amerikanke su uspjele doći do tri mini breaka, ali su jednako tako izgubile svih svojih sedam servisa. Prilično raritetno u svijetu tenisa, ali Jurak i Olaru se nisu bunile te su s 10:3 završile meč. U drugom kolu čekaju ih Španjolka Lara Arruabarrena i Britanka Heather Watson.

WTA Miami, parovi(ž), 1. kolo:
Jurak/Olaru - Krawczyk/Santamaria 3:6 6:3 10:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!