Rukomet

Hrvatske rukometašice Croatia kup otvorile pobjedom u Poreču protiv Češke

Branimir Korać • petak, 22.03.2019.
Hrvatske rukometašice Croatia kup otvorile pobjedom u Poreču protiv Češke
Foto: FaH

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Poreču nastupa na Croatia kupu, a u prvom kolu protivnice su joj bile Čehinje. Izabranice Nenada Šoštarića slavile su s 30:24...

Prije dodatnih kvalifikacija s Njemačkom, hrvatske rukometašice okupile su se u Poreču gdje će odraditi mini pripreme u sklopu kojeg je i Croatia kup.

U prvom kolu Croatia kupa slavile su protiv Češke s 30:24. Rezultatski susret je bio posve izvjestan i izborniku Šoštariću on nije bio toliko bitan koliko uigravanje određenih varijanti, točnije kontrola onog što se radilo na treninzima.

Šoštarić može biti zadovoljan, Hrvatska je odigrala dobru utakmicu i zasluženo je slavila. Već početak susreta dao je nagovještaj takvog ishoda, Hrvatice su krenule vodstvom 6:1, Čehinje su drugi gol postigle tek u 11. minuti i do kraja susreta nisu nijednom došle na bliže od dva gola zaostatka.

U drugom poluvremenu Hrvatska je posebno dominirala i najbliže što je Češka došla bilo je na 20:16 kada je s tri uzastopna gola smanjila zaostatak.

Završilo je 30:24, a u hrvatskom sastavu deset obrana upisala je Tea Pijević, šest golova zabila je Stela Posavec, a pet Paula Posavec.

Kod Čehinja po šest golova zabile su Michaela Hrbkova i Marketa Jerabkova. Lucie Satrapova upisala je 11 obrana.

Croatia kup, prvo kolo:
Hrvatska - Češka 30:24
Austrija - Slovenija 23:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!