Košarka

Kutak za kladioničare: Nastavlja se Masters u Miamiju, San Pablo Burgos traži revanš kod Manrese

Petar Jenjić • subota, 23.03.2019.
Kutak za kladioničare: Nastavlja se Masters u Miamiju, San Pablo Burgos traži revanš kod Manrese
Foto: FaH

Pred nama je subota s jednim teniskim, nogometnim i košarkaškim parom. Reilly Opelka i Diego Schwartzman borit će se za treće kolo Mastersa u Miamiju, Wimbledon traži pobjedu protiv Gillingham kako bi se barem primaknuo mjestima koja ne vode u niži rang, dok je pred San Pablo Burgosom teško gostovanje kod Manrese kojoj će se pokušati revanširati za poraz u prvom dijelu sezone...

Reilly Opelka - Diego Schwartzman

U drugom kolu Mastersa u Miamiju susret će se Reilly Opelka i Diego Schwartzman. Amerikanac i Argentinac do sada su se u karijeri susret samo jednom, bilo je to 2017. godine u Montrealu gdje je do pobjede u tri seta stigao Schwartzman, inače 24. igrač svijeta.

Argentinac ne igra u pretjerano dobroj formi, a najlakše bismo ju mogli opisati kao toplo-hladno. Samo je jednom ove sezone upisao tri uzastopne pobjede, bilo je to na turniru u Buenos Airesu gdje je, između ostalog, svladao i Dominica Thiema. Međutim, u finalu turnira zaustavio ga je Talijan Marco Cecchinato. Prije dolaska u Miami igrao je u Indian Wellsu gdje ga je u drugom kolu porazio Rafael Nadal koji mu je prepustio tek četiri gema. S obzirom na to da je u statusu 21. nositelja, u prvom je kolu bio slobodan.

S druge strane, Opelka je veći dio sezone nastupao na Challengerima i to jako uspješno. Početkom veljače stigao je do polufinala turnira u Dallasu, nakon čega je ostvario najveći uspjeh karijere. Upisao je nekoliko odličnih pobjeda, poput one protiv Johna Isnera, te u konačnici osvojio svoj prvi ATP turnir u New Yorku. U finalnom meču, s 9:7 u tie-breaku trećeg seta, svladao je Braydena Schnura. Na startu Indian Wellsa porazio ga je Leonardo Mayer, a za ovaj turnir morao je igrati kvalifikacije koje je odradio bez izgubljenog seta, da bi u prvom kolu glavnog ždrijeba svladao Jana-Lennarda Struffa u tri seta.

Prognoza: više od 23.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

AFC Wimbledon - Gillingham

I dok je u tijeku reprezentativna pauza onih najjačih nogometnih liga zbog kvalifikacija za Europsko prvenstvo, niželigaši ne miruju. Tako je pred nama 39. kolo engleske League One u kojem će Wimbledon ugostiti Gillingham i tražiti bijeg iz zone za ostanak.

Današnji domaćin jako se bori kako bi sačuvao status trećeligaša, no u posljednjih nekoliko kola ide mu jako dobro. Upisao je pobjede protiv Doncastera i Peterborougha, momčadi iz gornjeg dijela prvenstvene ljestvice, kao i protiv Southenda, ekipe s kojom se bori za ostanak i koja je trenutno prva iznad crte s 42 boda. Slavljem u današnjoj utakmici Wimbledon bi došao do to brojke bodova.

S druge strane, Gillingham se također bori kako bi ostao u Ligi, no njegova je situacija trenutno ipak nešto ugodnija. Nalazi se a 16. mjestu ljestvice s 44 boda i današnji poraz možda mu i ne bi toliko teško pao. Ono što ih može ohrabriti jest remi u posljednjem kolu protiv trenutno prvoplasiranog Lutona. Dva puta imao je vodstvo, no vodeća momčad ipak je uspjela doći do boda (2:2).

Iako i jedna i druga momčad nisu sigurne oko ostanka, veći je pritisak na Wimbledonu koji jednostavno "mora" pobijediti kako bi sačuvao nade da se neće spustiti u ligu ispod.

Prognoza: Pobjeda Wimbledona

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Wimbledona @2.20, neriješeno @3.10, pobjeda Gillinghama @3.00

Manresa - San Pablo Burgos

U sklopu 24. kola španjolske ACB lige trenutno sedmoplasirana Manresa ugostit će San Pablo Burgos, koji se trenutno nalazi na 11. mjestu prvenstvene ljestvice. U prvom dvoboju ove sezone Manresa je odnijela pobjedu na gostovanju rezultatom 82:74. Bio je to vrlo izjednačen dvoboj kojeg je gostujuća momčad prelomila u posljednjoj četvrtini.

Kroz veći dio sezone obje momčadi igraju toplo-hladno, a posebno se to odnosi na Manresu u posljednjih nekoliko kola. U zadnjih šest kola upisala je četiri pobjede, između ostalog i protiv aktualnog finalista Eurokupa Valencije. Jedan od poraza stigao je protiv Unicaje, a drugi je bio onaj prije pet dana protiv madridskog Reala. Iako je jasno kako je kvaliteta Kraljevskog kluba iznad njih, poraz od 34 razlike (91:57), može ostaviti određenu dozu zabrinutosti.

Nadalje, večerašnji gost u posljednjih pet kola igra jako dobru košarku i čini se kako se trgnuo nakon četiri uzastopna poraza. Svladao je Gipuzkou, Tenerife, Gran Canariju i MoraBanc Andorru, a jedini poraz stigao je na gostovanju kod Barcelone (97:88). Katalonci su imali 20 koševa viška uoči posljednje četvrtine, da bi San Pablo Burgos ubacio 34 poena u preostalih deset minuta i ublažio poraz.

I večeras očekujemo vrlo zanimljiv dvoboj s dosta koševa, ali ipak smo se odlučili na "hrabriji" potez i igrati na pobjedu momčadi koja hvata priključak za osmim mjestom i ulaskom u doigravanje.

Prognoza: Pobjeda San Pablo Burgosa (konačan ishod)

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Manrese @1.45, pobjeda San Pablo Burgosa @2.40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!