Rukomet

Hrvatske rukometašice osvojile Croatia kup pobjedom protiv Slovenije

Mihaela Bradovski • nedjelja, 24.03.2019.
Hrvatske rukometašice osvojile Croatia kup pobjedom protiv Slovenije
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu protiv Slovenije u posljednjem kolu Croatia kupa i na kraju završila na prvom mjestu. U zadnjem susretu bodove je uzela pobjedom 28:27...

Hrvatske rukometašice na dobar način zaključile su kratke pripreme u Istri gdje je nastup na Croatia kupu završila na prvom mjestu.

U zadnjem kolu protiv Slovenije Hrvatice su trebale pobjedu kako bi došle do prve pozicije u skupini i to su i ostvarile. Slavile su 28:27 i tako se iskupile za poraz od Austrijanki drugog dana.

Protiv Slovenije Hrvatska je izgledala dosta dobro, posebno u prvom poluvremenu u kojem je imala i pet golova prednosti nakon čega je bez problema održala vodstvo do odlaska na odmor. U završnici prvog poluvremena Slovenija je uspjela smanjiti zaostatak na minus dva, ali Hrvatska je ipak golom raspoložene Larisse Kalaus odnijela na odmor 17:14.

Deset minuta u drugom dijelu trebalo je Slovenkama da dođu do poravnanja, igralo se gol za gol sve do završnice poluvremena kada su Kalaus i Dora Lacković vezanim golovima odvele Hrvatsku na 27:25. Do kraja susreta vodstvo je sačuvanu i Hrvatska odnosi pobjedu 28:27.

Kalaus je bila prvo ime susreta s devet golova, a kod Slovenije šest je dodala Nina Zulić.

Croatia kup, treće kolo:
Austrija - Češka 25:28
Hrvatska - Slovenija 28:27

Poredak:
1. Hrvatska 4
2. Češka 4
3. Austrija 3
4. Slovenija 1

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!