Nogomet

Kutak za kladioničare: Albanija si ne smije dopustiti veliki kiks, Anderson hvata ritam, a Pensi doigravanje

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2019.
Kutak za kladioničare: Albanija si ne smije dopustiti veliki kiks, Anderson hvata ritam, a Pensi doigravanje
Foto: EPA

Nogometne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine, turnir u Miamiju i NHL u fokusu su ponude za ovaj ponedjeljak, inače, tradicionalno sportski skromniji dan...

Andora - Albanija

Razlika u kvaliteti između Andore i Albanije je jasna, Albanija ima definitivno snažniju reprezentaciju i u normalnoj situaciji ovdje ne bi smjela imati problema. Andora je onaj zadnji razred europskog nogometa, a i u društvu najslabijih europskih reprezentacija u Ligi nacija nije se uspjela pomaknuti s posljednjeg mjesta. Doduše nastup nije bio baš toliko loš, uzela je četiri boda i to s četiri remija. Nitko je nije uspio svladati na njenom terenu, a remizirala je i u gostima kod Latvije. Do tih rezultata stigla je uglavnom igrajući vrlo zatvoreno pouzdajući se u svoju obranu.

Albanci imaju dosta kvalitetniji roster, a sada se moraju iskupiti i za poraz u prvom nastupu u ovosezonskim kvalifikacijama. U Skadru su ugostili Tursku, bili su puno bolji protivnik, ali za razliku od Turaka, nisu iskoristili svoje prilike. Turci su na kraju slavili s 2:0 i Albanija traži iskupljenje u ovom dvoboju. Njihove ambicije vezane su uz odlazak na Europsko prvenstvo i start bez pobjede u prva dva susreta u skupini, predstavljao bi ozbiljan udarac albanskim ambicijama u ovim kvalifikacijama.

Prognoza: Pobjeda Albanije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Andore 9.00, neriješeno 4.50, pobjeda Albanije 1.50

Kevin Anderson - Joao Sousa

Kevin Anderson uvijek je na ovoj podlozi favorit protiv Joaa Souse, bez obzira na formu, kolo, turnir. Jedini Andersonov minus i mogući problem u cijeloj priči je nedostatak mečeva. Naime od Australian Opena imao je lakših problema s ozljedom i ovo mu je prvi turnir. Više od dva mjeseca bio je bez mečeva te će mu trebati vremena da uhvati pravi ritam. Srećom, ždrijeb mu se smilovao pa je tako krenuo protiv Jaumea Munara kojeg je svladao u dva seta, a sada mu stiže Sousa.

Portugalac nije u nekoj nezaboravnoj formi. U Aucklandu je prošao jednu kolo, na Australian Openu dva, a nakon toga do Miamija nije imao kvalitetniji nastup. U Davis Cupu protiv Kazahstana upisao je dva poraza, u Buenos Airesu izgubio je u drugom kolu od Pabla Cuevasa, u Riju također u drugom kolu od Caspera Ruuda koji ga je svladao i na startu turnira u Sao Paulu. U Indian Wellsu bolji je na startu bio Mackenzie McDonald i tek u Miamiju je spojio dvije pobjede. Prvo je eliminirao Tajpežanina Tsenga, a onda i Stevea Johnsona.

Prognoza: Pobjeda Andersona

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Andersona 1.50, pobjeda Souse 2.40

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

Pittsburgh Penguinsi i dalje su u borbi za potvrdu ulaska u doigravanje, nisu daleko od toga i bilo bi veće iznenađenje kada u tome ne bi uspjeli. No osim što traže potvrdu ulaska u doigravanje, cilj je i upisati što je više bodova moguće kako bi se uhvatila što povoljnija pozicija. Trenutno su šesti na Istoku i treći u Metropolitan diviziji gdje su dva boda iza Islandersa i tri boda iz Capitalsa. Kako i Islandersi i Capitalsi imaju teške susrete onima koji su na rubu doigravanja, Pensi imaju dobru priliku pobjedom u Madison Square Gardenu posve se priključiti borbi za vrh divizije i značajno napredovati u poretku.

Rangersi su odavno otpali iz igre za doigravanje, oni još jednom prolaze kroz proces ponovne izgradnje momčadi, bili su dosta aktivni u posljednjim danima prijelaznog roka, na papiru su slabiji, ali imaju dosta potencijala. Ova sezona za njih je odavno prekrižena, moraju tek odraditi ove posljednje susrete i posvetiti se budućnosti. Pittsburgh je motiviraniji i kvalitetniji te bi sve osim njegove pobjede ovdje bilo veliko iznenađenje u ovakvoj situaciji.

Prognoza: Pobjeda Penguinsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rangersa 3.20, neriješeno 4.00, pobjeda Penguinsa 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!