Nogomet

Gračan: "Pokazali smo karakter s obzirom na taj povratak u utakmicu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2019.
Gračan: "Pokazali smo karakter s obzirom na taj povratak u utakmicu"
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometne reprezentacija do 21 godine remizirala je s vršnjacima iz Italije 2:2 i to nakon što je na poluvremenu bila dva gola u zaostatku...

Izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan bio je zadovoljan činjenicom da se Hrvatska vratila u susret i uspjela izjednačiti te neporažena napustiti u Italiju. Golovima Alena Halilovića i Branimira Kalaice u drugom dijelu je uhavtila priključak.

"Odigrali smo vrlo tešku utakmicu s obzirom da je dosta igrača nedostajalo i da neki igrači nisu u onom natjecateljskom ritmu kakav želimo te na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje nego prvo, bilo je nekih igrača koji su bili malo impresionirani i koji su prvi put u reprezentaciji, ali najvažnije je da smo ostvarili pozitivan rezultat te da su se igrači napunili samopouzdanjem. Ovaj dvoboj nam je sigurno pokazao i neke nove detalje što se tiče samih igrača. Italija je jaka momčad i domaćin Prvenstva, ima široku bazu i kvalitetne igrače, no u pojedinim dijelovima susreta ni mi nismo bili u idealnom stanju, pogotovo u prvom dijelu kada smo iz prekida i naše dekoncentracije dobili neke golove, iz toga se teško vraćati, međutim pokazali smo karakter s obzirom na taj povratak", ističe Gračan.

Proba protiv Italije još je jedna u nizu uoči Europskog prvenstva u ovom godištu koje očekuje Hrvatsku od 16. lipnja ove godine. Podsjećamo, Hrvatska je u skupini s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!