Košarka

Šok u Portlandu, težak lom noge Jusufa Nurkića tijekom drugog produžetka

Branimir Korać • utorak, 26.03.2019.
Šok u Portlandu, težak lom noge Jusufa Nurkića tijekom drugog produžetka
Foto: EPA

Noć u NBA ligi obilježila je teška ozljeda Jusufa Nurkića koji je zaradio prijelom potkoljenice i očekuje ga dugačak i težak oporavak. U Salt Lake Cityju šuterski show imao je Devin Booker...

U sezoni karijere i neposredno prije početka doigravanja Jusuf Nurkić zaradio je vrlo tešku ozljedu zbog koje ga neće jako dugo biti na košarkaškim terenima. Nurkić je u drugom produžetku nezgodno doskočio, noga je pukla i ostavila sve prisutne u dvorani u stanju šoka.

Reprezentativac BiH iznesen je na nosilima s terena, očekuje ga operacija i oporavak koji će se odužiti duboko u sljedeću sezonu.

Nurkić je i u ovom susretu protiv Brooklyn Netsa bio među najboljim igračima na parketu, za 34 minute ubacio je 32 poena (13/24 za dva, 6/8 slobodna) uz 16 skokova, pet asistencija i četiri blokade.

Pred Nurkićem je teško razdoblje, igrao je najbolju košarku u karijeri, Portland je izgledao jako dobro uoči doigravanja, a sada će morati nastaviti bez njega. To znači puno minuta za Enesa Kantera koji je doveden kao kvalitetna zamjena za Nurkića, a u status zamjene za Kantera koji će biti starter ući će Zach Collins i Meyers Leonard.

Inače, Portland je nakon dva produžetka svladao Netse sa 148:144 i tako i matematički osigurao doigravanje. Osim što je ostao bez Nurkića, Portland je već bez CJ-a McColluma koji je propustio nekoliko posljednjih utakmica također zbog ozljede i čeka se njegov povratak. Situacija je mogla poprimiti i stanje potpune katastrofe za Blazerse kada je udarac u koljeno zaradio i Damian Lillard, odmah je osjetio bolove, ali je ipak dovršio utakmicu.

Lillard je susret završio s 31 poenom i 12 asistencija, Seth Curry dodao je 20 poena, a Kanter 12 poena i deset skokova. Kod Netsa D'Angelo Russell ubacio je 39 poena uz devet skokova i osam asistencija, a Spencer Dinwiddie 22 poena.

Ostali susreti ostali su u sjeni teške ozljede Nurkića, pa čak i čudesna večer Devina Bookera koji je sam igrao protiv Jazzera. Jazzeri su pregazili Sunse sa 125:92, a Booker je ubacio čak 59 od 92 poena Sunsa. Nitko drugi nije bio dvoznamenkast kod Phoenixa, a Dragan Bender dodao je četiri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka. Kod Jazzera Rudy Gobert ubacio je 27 poena uz deset skokova i postavio novi rekord s 270 zakucavanja u sezoni.

Orlando nastavlja utrku za soigravanjem pobjedom i protiv Philadelphije koju je glatko svladao sa 119:98. Sixersi su bili bez Bena Simmonsa, a Magic su predvodili Nikola Vučević s 28 poena i 11 skokova te Evan Fournier s 24 poena i sedam skokova. 20 poena i deset skokova na drugoj strani imao je Joel Embiid.

NBA:
Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 148:144 dva produžetka
Utah Jazz - Phoenix Suns 125:92
Orlando magic - Philadelphia 76ers 119:98
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 115:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!