Nogomet

Kutak za kladioničare: BiH i Irska očekuju domaće pobjede, a Clippersi traže slavlje u gostima

Branimir Korać • utorak, 26.03.2019.
Kutak za kladioničare: BiH i Irska očekuju domaće pobjede, a Clippersi traže slavlje u gostima
Foto: EPA

Danas je posljednji dan kvalifikacijskih utakmica u ovom Uefinom terminu, a očekuje nas nekoliko vrlo zanimljivih susreta. Uzbuđenja neće nedostajati niti u NBA ligi gdje Dario Šarić dočekuje Ivicu Zupca...

Irska - Gruzija

Irci i Gruzijci nastavljaju kvalifikacijski put, Irska traži i drugu pobjedu, a Gruzija prve bodove. Irci su favoriti u svakom slučaju, protiv Gibraltara nisu briljirali i slavili su samo 1:0 golom Jeffa Hendricka, ali imaju kvalitetniju reprezentaciju i ne bi smjeli imati velikih problema u ovom susretu. Gruzija im nije nepoznanica, često su se s njom susretali i dobro prolazili. Samo jednom Irska nije upisala pobjedu u međusobnim susretima i to upravo u zadnjem u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji kada je u Tbilisiju odigrala 1:1. U ostalih osam susreta Irska je bila uspješnija i odnijela pobjede. Čak šest puta slavila je s golom razlike, jednom je dobila 2:0 i jednom 4:0.

I dok su Irci u ove kvalifikacije krenuli pobjedom 1:0 na Gibraltaru, Gruzija je poražena kod kuće od Švicarske. Švicarci su bili dosta bolji i zasluženo slavili 2:0 iako su nastupili oslabljeni. Imala je i Gruzija nekoliko prilika, ali nije došla do pogotka. Kvaliteta rostera je na strani Irske koja traži iskupljenje i za loše nastupe u Ligi nacija gdje nije upisala nijednu pobjedu.

Prognoza: Pobjeda Irske

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Irske 1.80, neriješeno, 3.60, pobjeda Gruzije 6.00

Minnesota Timberwolves - LA Clippers

Los Angeles Clippersi u odličnoj su formi i vrlo blizu osiguravanju doigravanja. S druge strane Minnesota je u potpuno drugačijoj situaciji i ona je definitivno otpala iz borbe za doigravanje. Ovdje će Clippersi tražiti novu pobjedu, u igri je peto mjesto na Zapadu dok Timberwolvesima ova utakmica ne znači ništa. Osim toga oslabljeni su neigranjem Covingtona, Denga, Rosea, Teaguea i Gibsona, a moguć je i odmor nekim igračima.

Clippersi su ugodno iznenadili, predviđao im se pad nakon velikih promjena u momčadi, ali oni igraju jako dobro i visoko su plasirani u jakoj konferenciji. U velikoj su pobjedničkoj seriji, pucaju od samopouzdanja i ne žele stati već gledaju prema petom mjestu. U ovom susretu možda neće moći računati na Shameta koji se pokazao kao sjajan dodatak ovoj momčadi.

Prognoza: Pobjeda LA Clippersa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Minnesote 2.40, neriješeno 16.0, pobjeda LA Clippersa 1.90

BiH - Grčka

BiH u Zenici večeras dočekuje Grčku nakon što su obje reprezentacije upisale pobjedu na startu kvalifikacija. BiH s igrom iz prvog poluvremena protiv Armenije ne bi trebala imati problema niti s Grcima, ali ako prikaže igru iz drugog dijela tog susreta, bit će u problemima. Pjanić, Džeko i društvo bit će favoriti u ovom dvoboju, neće imati lagan posao, ali su na papiru bliži pobjedi nego Grci. Grcima baš i ne odgovara Bosna i Hercegovina, zadnji put svladala ju je još 2007. godine, a nakon toga u naredna četiri susreta ostala je bez pobjede.

Grci će igrati zatvoreno i tražiti svoju priliku iz kontranapada čega je svjestan i Robert Prosinečki koji priprema momčad za takvo što. Grci su na startu kvalifikacija upisali pobjedu u gostima kod Lihtenštajna 2:0, a u tom susretu ostali su bez Kostasa Mitrogloua koji je u 23. minuti morao napustiti susret, zamijenio ga je Anastasios Donis. Mitroglou neće igrati protiv BiH, ali Grčka će u tom susretu biti jača za Sokratisa.

Prognoza: Pobjeda BiH

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda BiH 1.90, neriješeno 3.60, pobjeda Grčke 5.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!