Tenis

Ćorić: "Kratko pripremno razdoblje razlog je što sada ne igram sjajno"

Mihaela Bradovski • utorak, 26.03.2019.
Ćorić: "Kratko pripremno razdoblje razlog je što sada ne igram sjajno"
Foto: EPA

Borna Ćorić dogurao je do osmine finala u Miamiju, ali nije oduševljen svojim nastupima u ovoj godini. Razlog leži u kratkim pripremama tijekom kojih nije uspio odraditi sve što je zacrtao...

Dubai je jedini turnir na kojem je Borna Ćorić ove godine otišao daleko. Tamo je dogurao do polufinala, ali ponavlja kako niti to nije bio baš najidealniji nastup.

"U Dubaiju sam igrao u polufinalu i bio sam zadovoljan s tim, ali pobjeđivao sam jako teško, tri pobjede ostvario sam sa 7:6 u trećem setu. Nakon toga izgubio sam u Indian Wellsu od Karlovića s kojim nikada ne znate što vas čeka. Sada sam ovdje upisao dvije pobjede i situacija nije tako loša. Osjećao sam da mi razina igre nije bila tamo gdje želim, ali to je normalno da se takve stvari događaju."

Najbolje teniske godine tek su pred Ćorićem, još uvijek je mlad igrač i još će puno napredovati. Ove zime imao je peh da nije mogao odraditi pripreme u potpunosti i treba mu vremena da stvari kroz igre sjednu na svoje mjesto.

"Sve je to dio odrastanja. Dvije-tri godine zapeo sam između 40. i 50 mjesta na ATP ljestvici, morao sam promijeniti neke stvari kako bih došao u Top 15 i jednog dana u Top 10. To je put, na njemu dolaze usponi i padovi i najvažnije je da kada ste u krizi, nastavite trenirati i koncentrirate se na prave stvari. Samo je pitanje vremena kada ćete ponovno igrati dobar tenis."

"Prošle godine igrao sam stvarno sjajno i napredovao sam kroz godinu. Bila je to vrlo dugačka godina za mene. Kratko pripremno razdoblje razlog je što sada ne igram sjajno, nadam se da ću na zemlji igrati bolji tenis."

Sljedeći Ćorićev protivnik je Nick Kyrgios koji hvali Bornu uoči današnjeg meča.

"Borna je nevjerojatan igrač, jedan od najboljih igrača svijeta danas. Zna kako doći do pobjede, atletski je sjajan. Puno puta sam igrao s njim i znam da mi neće pokloniti nijedan poen. Fantastično se kreće i ima nevjerojatan bekhend."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!