Rukomet

Nexe ima težak zadatak, samo pobjeda ili remi protiv Hannovera vodi ga u četvrtfinale

Jan Šneler • srijeda, 27.03.2019.
Nexe ima težak zadatak, samo pobjeda ili remi protiv Hannovera vodi ga u četvrtfinale
Foto: Pixsell

U posljednjem kolu grupne faze EHF kupa, rukometaši Nexea gostuju kod njemačkog Hannover-Burgdorfa i još uvijek imaju stvari u svojim rukama...

Nevjerojatno je kako je Nexe prosuo vrijedne bodove ove sezone u EHF kupu. Nakon tri kola, Našičani su imali tri pobjede i čekala ih je utakmica u Makedoniji protiv Eurofarm Rabotnika. S obzirom na to da su Hannover i Tatabanya odigrali to kolo neriješenih 27:27, Nexe je dobio idealnu šansu da pobjedom u Makedoniji definitivno osigura prolaz.

Nažalost, dogodio se poraz, uslijedio je još jedan na domaćem terenu protiv Tatabanye i sada je Nexe bliže ispadanju nego četvrtfinalu u kojem smo ga svi vidjeli prije tri tjedna. Hannover je ozbiljna momčad koja je protiv Eurofarma u prošlom kolu pokazala koliko je motivirana da prođe dalje.

Nexe sigurno neće imati lagan posao kao na domaćem terenu kada je mogao i uvjerljivije slaviti protiv njemačkog kluba. Sada ih očekuje možda i najzahtjevnija utakmica sezone protiv momčadi koja igra brzi rukomet, koja nije imuna na greške što je pokazala protiv Tatabanye, ali je u ovom trenutku u boljoj formi nego Nexe.

Za prolaz dalje i dobar rezultat u ovom natjecanju, Našičani moraju dramatično podići razinu svoje igre u ovom susretu u odnosu na posljednje. Jedino u susretu s Vardarom bio je na visokoj razini u posljednje vrijeme dok su ostali dvoboji bili znatno skromniji.

Večeras će sigurno biti teško, njemačka momčad je favorit, ali Nexe ima šanse. Uostalom bod mu je dovoljan za prolaz. Utakmica počinje u 20.30 sati.

EHF kup, 6. kolo:
Hannover - Nexe (20:30)

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!