Tenis

Kutak za kladioničare: Ćorić se nada polufinalu, St. Johnstone povratku pobjedama, a Thunder prekidu lošeg niza

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2019.
Kutak za kladioničare: Ćorić se nada polufinalu, St. Johnstone povratku pobjedama, a Thunder prekidu lošeg niza
Foto: EPA

Srijeda donosi vrlo skroman nogometni program, ali zato ostali sportovi imaju bogatu ponudu. U Miamiju se nastavlja teniski turnir s nastupom Borne Ćorića, a u NBA ligi u akciji će biti Bojan Bogdanović s Pacersima...

Borna Ćorić - Felix Auger-Aliassime

Borna Ćorić ima veliku priliku za sjajan rezultat u Miamiju, već sada je u četvrtfinalu, a ždrijeb mu se otvorio. U četvrtfinalu igra protiv Felixa Auger-Aliassimea, talentiranog Kanađanina koji ima svijetlu budućnost i mnogi ga apostrofiraju kao sigurnog člana Top 10 svjetskog tenisa u budućnosti. No trenutno je Borna bolji igrač, ima više iskustva i zna kako se nositi s pritiskom u ovakvoj fazi turnira. Ćorić je jučer imao težak meč protiv Nicka Kyrgiosa, ali do dvoboja protiv Auger-Aliassimea proći će više od 24 sata i moći će se dobro oporaviti.

Kanađanin je morao proći kroz kvalifikacije da bi ušao u glavni ždrijeb, a kroz cijelu sezonu pokazuje napredak. Prošle godine krenuo je iz juniorskog tenisa u seniorski, imao je niz zapaženih nastupa na Challengerima, a kada je popravio plasman na ATP ljestvici, prebacio se na ATP Tour. S Ćorićem se još nije susretao i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći protiv Bornine odlične igre s osnovne linije, borbenosti i upornosti u bilo kojem trenutku. Ćorić ima dodatni motiv jer ukoliko osvoji ovaj turnir, preskočit će Marina Čilića i postati hrvatski reket broj jedan te ući u Top 10.

Prognoza: Pobjeda Ćorića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Ćorića 1.80, pobjeda Auger-Aliassimea 2.25

St. Johnstone - St. Mirren

St. Johnstone nije u najboljoj formi, ali bez obzira na to u ovom susretu je favorit. Još uvijek je u igri za ulazak među šest najboljih i Ligu za prvaka, zaostatak za šestim mjestom nije toliko velik. Naime šestoplasirani Hibernian bježi mu sedam bodova, ali ima i utakmicu više, a protivnik koji mu dolazi je trenutno posljednjeplasirana momčad prvenstva. St. Mirren definitivno neće biti u gornjem dijelu ljestvice i glavna briga mu je kako ostati u ligi. Trenutno za današnjim protivnikom zaostaje čak 21 bod.

U zadnja četiri međusobna dvoboja St. Johnstone je upisao isto toliko pobjeda i to nije primio nijedan pogodak. Zadnji put od St. Mirrena je izgubio u listopadu 2014. i to na svom travnjaku s 2:1. Gosti imaju problema i s ozljedama, a u St. Johnstoneu vide ovaj susret kao idealnu priliku za povratak na pobjedničke staze. Naime u zadnjih devet utakmica upisao je čak osam poraza i jedan remi, a zadnju pobjedu ostvario je još 23. siječnja kada je s 1:0 slavio protiv Livingstona. U tih devet utakmica St. Johnstone je zabio samo tri gola. St. Mirren je idealan protivnik za vađenje.

Prognoza: Pobjeda St. Johnstonea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda St. Johnstone 2.00, neriješeno 3.50, pobjeda St. Mirrena 4.70

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers

Oklahoma City Thunder može osigurati doigravanje pobjedom protiv već sigurnih Indiana Pacersa. Ako to ne napravi večeras, Thunder će sigurno to učiniti u narednim utakmicama, jasno je to i njima, ali puno bitnije u ovom trenutku za Oklahoma City je bilježiti pobjede za ostanak u borbi za što viši plasman. Naime gužva je ogromna, osmoplasirani Spursi imaju omjer 43-32, a petoplasirani Clippersi 45-30. Borba za to peto mjesto bit će nemilosrdna do samog kraja.

Thunder s Westbrookom i Georgeom u pravom izdanju nije lako dobiti i Pacersi će imati iznimno težak posao. Za očekivati je neizvjesnu utakmicu, Indiana možda nije individualno toliko moćna, ali Nate McMillan stvorio je sjajnu momčad koja nikome neće biti poželjan protivnik u doigravanju. Trenutno su Pacersi na četvrtom mjestu s omjerom 45-29, Philadelphia ispred njih ima dvije pobjede više, a Celticsima koji su na omjeru 44-31 Pacersi vrlo malo bježi. Regularni dio sezone završit će tu negdje od trećeg do petog mjesta i u toj borbi svaki susret je bitan. No ovdje mala prednost ide Thunderu koji je domaćin i osim što hvata što bolji plasman, mora i vratiti pravu formu jer u zadnje vrijeme ipak ne briljira.

Prognoza: Pobjeda Oklahoma City Thundera

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Oklahoma City Thundera 1.55, neriješeno 18.0, pobjeda Indiana Pacersa 3.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!