Košarka

Na današnji dan: Michael Jordan i Bullsi napunili Georgia Dome

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2019.
Na današnji dan: Michael Jordan i Bullsi napunili Georgia Dome

27. ožujka 1998. godine u Atlanti je srušen rekord po broju gledatelja na jednoj od NBA utakmica regularnog dijela sezone ili doigravanja...

Atlanta Hawksi godinama su igrali u Omni Coliseumu, no kako je dvorana postala zastarjela i više nije bila onakva kakvu su Hawksi željeli, krenulo se u 90-im godinama u izgradnju nove. Coliseum je srušen nakon sezone 1996/1997 i krenulo se u izgradnju nove arene.

Naredne dvije sezone Hawksi su kao domaćini igrali u Georgia Domeu, domu Atlanta Falconsa, a 27. ožujka 1998. godine srušen je rekord gledanosti jedne NBA utakmice. Naime Hawksi su na taj dan ugostili Chicago Bullse s Michaelom Jordanom, a na tribinama je bilo 62.046 gledatelja.

Na žalost za Hawkse, upisali su poraz, nisu bili niti blizu Bullsima koje je predvodio Air Jordan s 34 poena, a Toni Kukoč također je bio dio tog susreta i s 12 poena treći strijelac Bullsa iza Jordana i Scotta Burrella. Hawksi predvođeni Mookiejem Blaylockom, Steveom Smithom, Dikembeom Mutombom, Christianom Laettnerom, nisu imali šanse.

Sve ulaznice bile su rasprodane, pa čak u samo dva dana i one za najlošija mjesta koja su se prodavala za svega pet dolara, a s njih ste samo mogli naslućivati što se događa na terenu. No prihod upravo od tih ulaznica bio je namijenjen u humanitarne svrhe i novac je uplaćen za stradale od tornada koji je tog mjeseca poharao sjeverni dio Georgije.

U prvom dvoboju ovih momčadi u toj sezoni u Domeu, na tribinama je bilo 45.790 gledatelja i bilo je dosta problema oko ulaska i izlaska gledatelja stoga je vladala zabrinutost kako će se sve odvijati ovaj put. Hawksi su dva dana prije početka susreta objavili kako se očekuje nešto manje od 57 tisuća gledatelja, ali ipak je na kraju srušen desetogodišnji rekord po broju gledatelja i to za svega 63 prisutna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!