Rukomet

Nexe upisao visok poraz u Njemačkoj i oprostio se od EHF kupa

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2019.
Nexe upisao visok poraz u Njemačkoj i oprostio se od EHF kupa
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea ubilježili su treći uzastopni poraz u EHF kupu i oprostili se od natjecanja. Hannover-Burgdorf bio je prejak i visoko je slavio s 32:22...

Sjajnim nastupima u prva tri kola Nexe si je kupio jedinstvenu priliku za prolazak vrlo teške skupine i ulazak u četvrtfinale EHF kupa. Vrlo teške jer su i Tatabanya i Hannover-Burgdorf znatno jače momčadi, a Nexe ih je šokirao u prvim susretima.

Za prolazak skupine Nexe je trebao samo još jednu pobjedu jer mu se sve poklopilo remijem Hannovera i Tatabanye, trebalo je u gostima svladati slabi Rabotnik koji je od Nexea slabiji koliko je otprilike Tatabanya jača, ali Našičani su upisali veliki kiks u Bitoli i povratka više nije bilo.

Već tada bilo je jasno da od prolaza neće, realno, biti ništa. I Mađari i Nijemci su drugačije shvatili Našičane u uzvratu i puno angažiranije ušli u te dvoboje te rutinski i bez ikakvih problema slavili. Kada se naknadno analizira situacija u skupini, Nexe je dobio priliku za iznenađenje u pravom smislu riječi, izbacio bi jednu od dvije kvalitetnije momčadi, ali nije to znao iskoristiti.

Uoči posljednjeg kola u Hannoveru bilo je jasno da mora ostati neporažen ako misli proći dalje, ali to se nije dogodilo. Niti blizu.

Hannover je bio prejak, a i otpor Nexea preslab. Što očekivati kada ti protivnik u osam minuta napravi 8:0 i ubije ti ikakvu pomisao da bi mogao barem ući u nekakvu ravnopravniju završnicu.

Tek u prvih desetak minuta gosti su koliko-toliko držali priključak, ali već u 17. minuti bilo je plus četiri za Hannover koji je deset minuta kasnije vodio i 14:7 da bi golovima Vide i Šipića na kraju prvog poluvremena Našičani smanjili na 14:9.

Na početku drugog poluvremena Nexe je uspio smanjiti na 15:12, imao je napad i za minus dva, nije ga iskoristio i nakon toga domaćin se odvaja. Samo 15 minuta kasnije Hannover je već vodio 28:14 i bilo je samo pitanje konačnog rezultata.

Završilo je 32:22, a najefikasniji kod Nexea bio je s pet golova Saša Barišić Jaman. Kod Hannovera Timo Kastening zabio je deset golova, a Cristian Ugalde osam. Vratar Martin Ziemer upisao je 12 obrana.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!