Nogomet

Prosinečki: "Mađarska je odigrala svoju najbolju utakmicu, a Hrvatska najlošiju"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.03.2019.
Prosinečki: "Mađarska je odigrala svoju najbolju utakmicu, a Hrvatska najlošiju"
Foto: Pixsell

Robert Prosinečki bio je nadomak osvajanja punog plijena u dvoboju protiv Grčke, ali u drugom dijelu dogodio se crveni karton koji je usmjerio utakmicu u krivom smjeru...

Grčka je sve okrenula u dvije minute. Prvo je iz kaznenog udarca došla do smanjenja zaostatka, a odmah nakon toga isključen je Pjanić i BiH se našla u problemima.

"Nisam se još ohladio, još vrtim film utakmice. No to je nogomet, Švicarska je vodila protiv Danske 3:0 do 85. minute pa je završilo 3:3. Sve se dogodilo brzo, penal je bio, ali crveni karton Pjaniću dosuđen je prebrzo i prestrogo. Gledao sam i snimku, nije gotovo niti dodirnuo protivnika, a ekspresno mu je dosuđen crveni karton. Sve se odvilo u minuti, taj penal i isključenje, nije to lako prebroditi", istaknuo je Prosinečki za Večernji list.

Prvo poluvrijeme Bosne i Hercegovine bilo je posebno dobro, tu je Grčka apsolutno nadigrana i Prosinečki s razlogom može žaliti zbog konačnog rezultata.

"Tu smo izgledali savršeno i mislio sam da će Grci primiti pet golova, no nogomet donosi preokrete, crveni karton nas je ubio. Sada je bitno koliku će kaznu Pjanić dobiti uoči utakmica protiv Italije i Finske."

Prosinečkog je iznenadio poraz Hrvatske u Mađarskoj, a uopće ne dovodi pod znak pitanja poziciju Zlatka Dalića što je i logično.

"Taj poraz je iznenađenje, ali događala su se i veća iznenađenja. Mađarska je odigrala svoju najbolju utakmicu, a Hrvatska najlošiju i tako je završilo kako je završilo. Hrvatska će opet biti prava kada to bude potrebno, a Dalićevu poziciju uopće ne treba dovoditi pod znak pitanja."

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!