Košarka

Planinić prvi strijelac u porazu Zielone Gore, dobro odigrao i Šakić

Petar Jenjić • četvrtak, 28.03.2019.
Planinić prvi strijelac u porazu Zielone Gore, dobro odigrao i Šakić
Foto: FaH

Zielona Gora nije imala šanse na domaćem parketu protiv Kaleva, ali zato su dobre individualne utakmice odradili Darko Planinić i Željko Šakić...

Danas je odigrana jedna utakmica u VTB ligi u kojoj je Zielona Gora ugostila Kalev/Cramo. Momčad iz Estonije nešto lakše od očekivanog upisala je pobjedu na gostovanju i to rezultatom 117:100.

Zielona Gori ovo je šesti uzastopni poraz u ovom natjecanju, a 17. ukupno u sezoni, dok je Kalev stigao do okruglog desetog slavlja, a trećeg u zadnjih pet utakmica.

Gostujuća momčad apsolutno je dominirala u prvom poluvremenu protiv gotovo pa nepostojeće obrane domaćina koji je u prvih 20 minuta tako primio ukupno 69 poena, a zaostajao 27 razlike (69:42). Do kraja susreta Zielona Gora uspjela je tek ublažiti poraz, a prevelike drame nije bilo.

Kalev je do pobjede predvodio Arnett Moultrie s 30 poena i sedam skokova. Najbolji strijelac domaće momčadi bio je Darko Planinić s 14 koševa i sedam skokova za 23 minute na terenu, dok je Željko Šakić dodao 12 poena i sedam skokova za 25 minuta igre.

Rezultati by SofaScore

VTB liga:
Zielona Gora - Kalev/Cramo 100:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben29.03.2019. u 07:11
    I onda se čudimo kad nam repka gubi od Poljaka, Mađara ili Rumunja.
    litleben