Rukomet

Weber napokon srušio Flensburg, briljantni Martinović predvodio Gummersbach do velikog iznenađenja

Branimir Korać • četvrtak, 28.03.2019.
Weber napokon srušio Flensburg, briljantni Martinović predvodio Gummersbach do velikog iznenađenja
Foto: EPA

Odigrana su četiri vrlo zanimljiva susreta 26. kola Bundeslige u kojima su domaćini bili vrlo uspješni. Upisali su sve četiri pobjede pa tako i Magdeburg protiv dosad stopostotnog Flensburga kao i Gummersbach neočekivano protiv Löwena...

Pao je i Flensburg! Savršena sezona ipak se neće dogoditi, Magdeburg se potvrdio kao najizgledniji kandidat za nanošenje prvog poraza lideru čime je sezona ostala živa i može se slobodno reći kako je ipak i dalje otvorena borba za naslov prvaka. Kiel ostaje odmah za petama Flensburgu, a u dometu su i Magdeburg i Rhein-Neckar Löwen koji serijom pobjeda i uz poneki poraz Flensburga mogu zakomplicirati borbu za titulu.

Dvoboj između Magdeburga i Flensburga bio je dramatičan kako se i očekivalo. Dugo se susret lomio, a tek u posljednjim trenucima odlučeno je pitanje pobjednika.

Pet minuta prije kraja susreta Albin Lagergren je poravnao na 23:23 nakon čega su i jedni i drugi promašivali, nisu mogli do pogotka da bi dvije sekunde prije kraja Robert Weber zabio za 24:23 i veliko slavlje Magdeburga.

Odličnu utakmicu odradio je Michael Damgaard koji je u osmoj uzastopnoj pobjedi Magdeburga zabio sedam golova dok je pet dodao prvi strijelac lige Matthias Musche. Željko Musa dao je svoj doprinos s dva pogotka.

Kod Flensburga krila su odradila najbolji posao, Lasse Svan na jednom je bio precizan sedam puta, a na drugom Magnus Jondal sa šest.

Kiel je prvi pratitelj Flensburga, a u ovom kolu slavio je 37:21. Ugostio je skromni Ludwigshafen koji nije imao nikakve šanse i već do poluvremena bio je u visokom zaostatku.

U jednosmjernom dvoboju istaknuo se i Niklas Landin sa 17 obrana, a šuterski su najbolji posao odradili Niklas Ekberg s čak 15 golova, Patrick Wiencek sa šest pogodaka i Steffen Weinhold s pet. Domagoj Duvnjak zabio je tri gola. I dok je Ekberg sam zabio 15 golova, kod gostiju nitko nije postigao više od tri pogotka.

Leipzig je odigrao odličan susret protiv Füchsea i slavio s 32:27 te samo još jednom potvrdio kako nije bezazlena momčad. S osam golova nosili su ga Franz Semper i Patrick Wiesmach, a kod gostiju Jakov Gojun odrađivao je posao samo u obrani te je zaradio dva isključenja.

Veliko iznenađenje priredio je Gummersbach koji je šokirao Rhein-Neckar Löwen. Skromni domaćin stigao je do važnih bodova u borbi za opstanak i prekinuo seriju poraza, a Rhein-Neckar ubilježio je veliki kiks s kojim se malo udaljio od borbe za titulu.

Briljirao je mladi hrvatski internacionalac Ivan Martinović koji je zabio osam golova i još jednom pokazao da bi Lino Červar morao razmisliti o njegovom pozivanju i to na poziciji na kojoj se Hrvatska ne može pohvaliti nekom bajnom širinom. Kod gostiju Andy Schmid bio je standardno dobar s pet golova koliko je dodao i Alexander Petersson.

Bundesliga:
THW Kiel - Die Eulen Ludwigshafen 37:21
SC Magdeburg - SG Flensburg Handewitt 24:23
SC DHfK Leipzig - Füchse Berlin 32:27
VfL Gummersbach - Rhein-Neckar Löwen 28:23

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!