Košarka

Babić sjajan u velikoj pobjedi Istanbula, Tomas dvoznamenkast u pobjedi Gaziantepa

Jan Šneler • subota, 30.03.2019.
Babić sjajan u velikoj pobjedi Istanbula, Tomas dvoznamenkast u pobjedi Gaziantepa
Foto: FaH

Odigrana su četiri susreta 24. kola turske Super Ligi, a važnu ulogu u pobjedama svojih momčadi imali su hrvatski košarkaši Luka Babić i Marko Tomas…

Ove subote odigrane su četiri utakmice 24. kola turske košarkaške Super Lige. Do 14. pobjede u natjecanju stigao je Gaziantep za koji nastupa Marko Tomas, dok je Istanbul BB došao do važne pobjede u borbi za ostanak uz sjajnu partiju Luke Babića.

Istanbul je od početka susreta pokazao da je bolja momčad od Sakaryje te je već na poluvremenu vodio s velikih 64:28. Bilo je prilično jasno kako je pobjednik već riješen, a do kraja susreta, domaći su dodatno povećali razliku i na kraju slavili s velikih 117:72.

Odličan je bio Babić koji je za 23 minute na parketu došao na korak od triple-double učinka. Hrvatski reprezentativac postigao je 11 poena i tome pridodao 11 skokova i osam asistencija.

Do važne pobjede došao je i Gaziantep na gostovanju kod Bahcesehira. Gosti su bili bolji tijekom većeg dijela susreta i trebali i uvjerljivije stići do pobjede, no previše su se opustili u posljednjoj četvrtini. Pred zadnjih deset minuta Gaziantep je vodio s 72:56 da bi na kraju slavio s 92:86.

Tomas je odigrao 32 minute i uz solidan šut (4/7) postigao 10 poena uz pet asistencija i jedan skok.

Dodajmo još kako su do očekivanih pobjeda stigli Tofaš i Banvit. Tofaš je slavio na svom terenu protiv Turk Telekoma s 85:82, dok je Banvit u gostima kod Afyona Belediye slavio s 90:96.

Super Ligi (Turska), 24. kolo:
Bahcesehir – Gaziantep 86:92
Afyon Belediye – Banvit 90:96
Tofaš – Turk Telekom 85:82
Istanbul BB – Sakarya BB 117:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!