Nogomet

Rangersi nisu izdržali, Celtic u 86. minuti stigao do pobjede i na korak do titule

Petar Jenjić • nedjelja, 31.03.2019.
Rangersi nisu izdržali, Celtic u 86. minuti stigao do pobjede i na korak do titule

Nogometaši Celtica slavili su u 415. Old Firmu protiv Rangersa te tako praktički osigurali osmi uzastopni naslov prvaka Škotske...

Pred nama je bio 415. Old Firm između Celtica i Rangersa u svim natjecanjima. 31. kolo škotskog Premiershipa bilo je rezervirano za najveći škotski derbi koji je otišao na stranu domaće momčadi koja je tako sedam kola prije kraja stigla gotovo pa do nedostižnih 13 bodova prednosti. Za matematičku potvrdu još će trebati sačekati, ali teško je očekivati da će ovo prosuti.

Nakon 27 minuta igre Celtic je stigao do vodstva. Na proigravanje Jamesa Forresta gotovo polovicu terena s loptom je pretrčao Odsonne Edouard, ušao u kazneni prostor i matirao protivničkog vratara. Četvrti je to njegov pogodak u petom nastupu u Old Firmu, a postigao je i pobjednički pogodak na Ibroxu u ožujku prošle godine.

Da bi stvar bila još gora za gostujuću momčad, četiri minute kasnije ostali su i s igračem manje. Alfredo Morelos laktom je udario Scotta Browna, a sve je vidio pomoćni sudac koji je signalizirao udaranje glavnom sucu.

Kao što se i moglo očekivati, Rangersi su se morali braniti, no uspijevali su odbiti sve napade. I onda su gotovo iz ničega u 63. minuti stigli do izjednačenja. James Tavernier proigrao je Ryana Kenta koji je protrčao kroz protivničku obranu i uspio se izboriti za udarac. Lopta je završila u mreži, a rezultat je bio 1:1.

Iako su gosti imali priliku i za potpuni preokret, to se nije dogodilo. Zato je stigla kazna u 86. minuti, Edouard je proigrao Jamesa Forresta koji je natrčao u kazneni prostor i pospremio loptu u mrežu za slavlje domaće momčadi.

Premiership, 31. kolo:
Celtic - Rangers 2:1

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!