Automoto

Problemi s motorom zaustavili Leclerca na putu do pobjede, Hamilton na kraju slavio

Branimir Korać • nedjelja, 31.03.2019.
Problemi s motorom zaustavili Leclerca na putu do pobjede, Hamilton na kraju slavio
Foto: EPA

Lewis Hamilton pobjednik je utrke za Veliku nagradu Bahreina. Hamilton je iskoristio probleme s kojima se suočio Charles Leclerc te na kraju završio na vrhu...

Charles Leclerc nije uspio doći do pobjede na Velikoj nagradi Bahreina, malo je nedostajalo da dođe do prvog slavlja. Problemi s motorom na kraju su ga skupo stajali i ostavili su ga bez pobjede i gurnuli na treće mjesto.

Leclerc je odradio fantastičan posao u kvalifikacijama i prvi put u karijeri došao do pole positiona, na startu utrke imao je problema i zaostajao je za Sebastianom Vettelom, ali nije trebalo proći dugo vremena da ga prestigne i preuzme vodeću poziciju.

Vozio je sjajno i činilo se da ide prema pobjedi, a onda su se počeli javljati problemi. Motor je počeo otkazivati poslušnost, problemi s elektronikom uzrokovali su gubitak snage i prestigao ga je Lewis Hamilton pa Valtteri Bottas, a lako moguć je da bi ostao i bez mjesta na postolju da dva kruga prije kraja nije na stazu izašao safety car pod kojim je utrka i završena.

Hamilton je na kraju mogao samo čestitati Leclercu na sjajnoj utrci, nije svojom krivicom ostao bez pobjedi i aktualnu svjetski prvak bio je svjestan kako mu je pobjeda poklonjena.

Leclercov momčadski kolega Vettel na kraju je završio tek na petom mjestu nakon incidenta s Hamiltonom gdje se izvrtio i ostao bez prednjeg krila.

Zanimljiva utrka u Bahreinu koja je samo pokazala sav potencijal Leclerca, ali i da je Ferrari, bez obzira na ovaj problem, puno nezgodniji nego što je to bio prošlih sezona.

VN Bahreina:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:34:21.295
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +2.980
3. Charles Leclerc (Ferrari) +6.131
4. Max Verstappen (Red Bull) +6.408
5. Sebastian Vettel (Ferrari) +36.068
6. Lando Norris (McLaren) +45.754
7. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) +47.470
8. Pierre Gasly (Red Bull) +58.094
9. Alexander Albon (Toro Rosso) +1:02.697
10. Sergio Perez (Racing Point F1) +1:03.696

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!