Rukomet

Kastelic: "Moramo pokazati Nexeu tko je glavni u Hrvatskoj", Burić: "Ako smo došli na Final Four, naravno da želimo titulu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.04.2019.
Kastelic: "Moramo pokazati Nexeu tko je glavni u Hrvatskoj", Burić: "Ako smo došli na Final Four, naravno da želimo titulu"
Foto: Pixsell

Rukometaši Zagreba pripremaju se za susret polufinala SEHA lige protiv Nexea. Urh Kastelic i Senjamin Burić oni su od kojih se očekuje veliki doprinos u tom susretu...

Pred Urhom Kastelicom je veliki izazov, a slovenski vratar spreman je za dvoboj protiv Nexea. Potpuno je svjestan o koliko važnom susretu se radi.

"Ovo je prva od onih najvažnijih utakmica u sezonu, za nas praktički počinje sezona i sve što je dosad bilo, treba zaboraviti. Sada se odlučuje o trofejima i sutra je ta prva utakmica koju moramo dobiti da se plasiramo u finale. Nexe treba poštivati, to je ozbiljan protivnik, pokazao je u Našicama ove sezone danas može i nadigrati ako mi ne igramo kako treba. Treba ući u tu utakmicu s poštovanjem, ali nikako sa strahom. Moramo im pokazati tko je glavni u Hrvatskoj i odigrati kako treba."

Zagrebovi vratari u posljednjim utakmicama nisu briljirali i od njih će se u svakom slučaju očekivati puno veći doprinos na završnom turniru u Brestu.

"Zadnje vrijeme bilo je to malo lošije, međutim promijenio se trener, drugačije igramo obranu i tu smo malo manje povukli mi vratari. Ja sam puno pao u odnosu na prvi dio sezone i sigurno nije lako kada znaš što možeš, a onda dođe par lošijih utakmica. Sada počinje sezona, treba resetirati glavu i pokazati formu iz onih prošlih utakmica kada smo igrali dobro. Treba zaboraviti sve loše, pamtiti ono dobro i na tome graditi samopouzdanje. Sutra je već prva prilika da to popravimo i pomognemo ekipi da dođe do pobjede."

Kastelic vrlo cijeni Morena Cara koji brani jako dobro u zadnje vrijeme u dresu Nexea.

"Ove sezone stigao je iz Poreča i nitko nije očekivao toliko od njega. U međuvremenu ozlijedio im se prvi vratar, Car je dobio priliku i vidi se da njihov trener vratara jako dobro radi s njima. Dobro se priprema za svaku utakmicu, vidi se da je video golman koji dosta analizira protivnika i na igračima je samo da budu koncentrirani i da ne šutiraju baš uvijek tamo gdje najčešće šutiraju. Mislim da je to put kojim možemo doći do pobjede u ovoj utakmici."

Odlično ove sezone igra Senjamin Burić koji će pokušati s PPD Zagrebom do kraja sezone osvojiti trofeje u natjecanjima u kojima je u igri.

"Cijele sezone smo dobro radili, odradili smo dobar posao i u SEHA ligi, Ligi prvaka i sada u hrvatskom prvenstvu, moramo nastaviti onako kako smo i dosad radili. Imamo ozbiljnog protivnika koji je prvi put na Final Fouru, igra odlično ove sezone, bolje nego ikada dosad u SEHA ligi stoga nas očekuje težak posao. Ako dobro odradimo posao u obrani za koju smo pokazali da je možemo dobro odigrati, mislim da ćemo imati manje problema. Moramo zaustaviti taj njihov napad sedam na šest i imat ćemo velike šanse. Ako smo došli na Final Four, naravno da želimo osvojiti titulu. Kada se dođe u finale, sve je moguće."

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!