Košarka

Uniks odnio pobjedu CSKA-u, Himki slavio kod Lokomotiv Kubana

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.04.2019.
Uniks odnio pobjedu CSKA-u, Himki slavio kod Lokomotiv Kubana
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice u regionalnoj VTB ligi u kojima su pobjede odnijele gostujuće momčadi. Tako je Himki bio uspješniji kod Lokomotiv Kubana, dok je Uniks Kazan slavio u gostima kod CSKA Moskve...

Danas je na rasporedu bio i derbi regionalne VTB lige u kojem je vodeći CSKA ugostio Uniks Kazan i upisao četvrti poraz sezone. Gosti su do pobjede, 17. ove sezone, stigli rezultatom 83:73. Nakon prvog poluvremena vodili su 41:31, a u nastavku susreta Moskovljani su sustigli zaostatak te uspjeli i povesti. U samu završnicu ušlo se rezultatom 71:71, a do kraja utakmice gostujuća momčad radi seriju 12:2 te tako uspijeva pobijediti.

Najbolji je u pobjedničkoj momčadi bio Jamar Smith s 15 koševa, dok su po 13 poena dodali Maurice Ndour (pet skokova) i Melvin Ejim (sedam skokova).

CSKA je predvodio Nando De Colo s 20 poena, dok je Sergio Rodriguez dodao 11 koševa.

Do četvrte uzastopne pobjede u ovom natjecanju, a 16. ukupno u sezoni, stigao je Himki koji je slavio na gostovanju kod Lokomotiv Kubana sa 87:83. Rezultat je bio izjednačen sve do same završnice. 24 sekunde prije kraja Jordan Mickey poentirao je uz prekršaj za vodstvo Himkija 84:81. Slobodno bacanje je promašio, no gosti hvataju napadački skok, a na liniju slobodnih bacanja odlazi Sergej Karašev koji je bio polovičan, no bilo je to i više nego dovoljno da Himki potvrdi pobjedu.

Goste je do pobjede predvodio Jordan Mickey s 20 poena i devet skokova, Janis Timma dodao je 17 koševa i pet skokova, a Aleksej Šved 14 koševa i šest asistencija.

Dmitrij Kulagin bio je najučinkovitiji kod Lokomotiva s 21 poenom i pet asistencija, Jerome Randle dodao je 16 koševa.

VTB liga:
CSKA Moskva - Uniks Kazan 73:83
Lokomotiv Kuban - Himki 83:87

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!