Nogomet

Bišćan: "Nikakav niz protiv Slavena neće previše značiti, iz dana u dan tradicije nastaju i ruše se"

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.04.2019.
Bišćan: "Nikakav niz protiv Slavena neće previše značiti, iz dana u dan tradicije nastaju i ruše se"
Foto: Pixsell

Rijeka u utorak igra protiv Slaven Belupa, a Igor Bišćan oprezno prilazi tom susretu. Iako Rijeka ima dobar omjer sa Slavenom, Bišćan ne dopušta opuštanje...

Slaven Belupo sljedeći je protivnik Rijeke, a Igor Bišćan traži od svojih igrača punu ozbiljnost jer Slaven je vrlo neugodan protivnik.

"Nastavlja se niz jako bitnih, teških i zahtjevnih utakmica. Sigurno je da je pobjeda u Kranjčevićevoj pomogla da se u pozitivnijoj atmosferi pripremamo za sljedeću utakmicu. Svjesni smo da imamo dobru šansu pred našom publikom osvojiti nova tri boda, ali isto tako znamo da igramo protiv ekipe koja je posebno nezgodna na gostovanjima i koja je za skoro sve bila tvrd orah, posebno za favorite. Ako želimo pobijediti, a želimo, morat ćemo biti jako jako dobri."

Rijeka je u borbi za drugo mjesto, a Bišćan vjeruje kako je Hajduk trenutno najveća prijetnja iako ne otpisuje niti Osijek.

"Hajduk u ovom trenutku izgleda kao najozbiljnija prijetnja u borbi za tu drugu poziciju, ali za očekivati je i da će Osijek prije ili kasnije izaći iz svoje krize. Mi u prvom redu moramo biti koncentrirani na sebe, moramo biti svjesni da u ovoj Ligi 10 gdje se četiri kluba bore za drugo-treće mjesto, praktički u svakom drugom kolu igraš protiv izravnog konkurenta. To su bodovi koji više vrijede pa te kriza od nekoliko utakmica može dovesti u potpuno drugačiju situaciju od one u kojoj se nalaziš trenutno. Možemo reći da smo trenutno u dobroj situaciji, ali u idućih četiri dana su dvije utakmice koje nose šest bodova i vrlo brzo se možemo naći u problemima. Ne smijemo niti hoćemo olako pristupiti bilo kojoj utakmici i olako shvatiti našu situaciju. Mi moramo za svaku utakmicu maksimalno se spremiti i na kraju ćemo zbrajati bodove."

Niz dobrih rezultata Rijeke protiv Slaven Belupa za Bišćana ništa ne znači.

"Nikakav niz protiv Slavena neće previše značiti. Rijeka nije zabila gol niti u Zagrebu i pobijedila Lokomotivu 800 i nešto dana pa se ta tradicija srušila. Iz dana u dan tradicije nastaju i ruše se. Ako o tome razmišljaš u pripremi utakmice, mislim da si na krivom putu. Moramo biti maksimalno fokusirani i svjesni da nas čeka težak posao."

Dario Čanađija nosio je dres Rijeke, a sada je u Slavenu i već je najavio kako će pružiti neke savjete sadašnjim trenerima.

"Čanađija će vjerojatno prenijeti neke stvari svojim trenerima, to je sasvim normalno. Slaven je tvrda, čvrsta i disciplinirana ekipa koja bi po meni trebala biti uz nas u borbi za europska mjesta. On odskače od ovih ekipa u donjem dijelu tablice, ujednačen je kvalitetom ako analiziramo kadar i nitko se ne može pohvaliti da ih je nadigrao i izdominirao te lakoćom pobijedio."

Što se tiče ozljeda, nekih većih promjena nema.

"Što se tiče kadra, ostaje sve slično. Vraćaju nam se Acosty i Lepinjica. Lončar nije obnovio ozljedu prije Lokomotive nego se dogodio drugi problem, a ubrzo ćemo znati koliko je ozbiljno. Čim ga nema u kadru, nije bezazleno, a ne znam kolika će pauza biti. Ozljeda je došla u nezgodnom trenutku, ali krpat ćemo se, što možemo. Možda da smo kompletni i u punoj formi kao krajem prošle polusezone, možda bi imali manje bodova. Nogomet je jako teško definirati i predvidjeti te unaprijed procijeniti. Vjerojatno bi bolje igrali, ali možda bi imali manje bodova. Rastegnuti smo na najjače, neki igrači nakon dugačke pauze odmah sa stola za tretman ulaze na teren što povlači niz sitnih problema o kojima ne pričamo jer im treba duže da uđu u formu. Praktički nemaju bazu i to su sitni problemi koji se rješavaju kroz utakmice."

Dario Župarić slaže se s Bišćanom i vjeruje kako će za pobjedu biti potreban pravi pristup.

"Dolazi nam teška utakmica kao i svaka dosad, ne sjećam se da smo odigrali neku laganu utakmicu u zadnje vrijeme. Moramo biti potpuno unutra, u današnjem nogometu ako imate malo slabiji pristup, to će te udariti po glavi. Idemo dati sve od sebe i ako budemo igrali kao dosad disciplinirano, trebali bi uzeti sva tri boda."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!