Košarka

I oslabljeni Blazersi prejaki za Wolvese, Šarić ponovno dvoznamenkast

Branimir Korać • utorak, 02.04.2019.
I oslabljeni Blazersi prejaki za Wolvese, Šarić ponovno dvoznamenkast
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi upisali su glatku pobjedu protiv Minnesote Timberwolvesa bez obzira na probleme s kojima se suočavaju. I dalje pokazuju visoku razinu forme i na pragu su 50. pobjede u sezoni...

I bez dvojice od tri najbolja strijelca Portland Trail Blazersi nastavljaju s odličnim igrama. Jusuf Nurkić i CJ McCollum su out, ali Portland i dalje pobjeđuje, a nova pobjeda stigla je u Minneapolisu.

Minnesota također ima dosta problema s izostancima, a jedan od onih koji nedostaje i koji bi puno značio ovoj momčadi upravo je operiran, no trebao bi biti spreman za novu sezonu. Robert Covington posljednji put bio je na terenu na Silvestrovo, jučer je obavljena artroskopija koljena te se očekuje da će biti spreman za predsezonski kamp.

Ovdje je Portland imao kontrolu nad susretom u dobrom dijelu, ali ipak je trebao u zadnjoj dionici pritiskanje gasa, domaćin je uspio preuzeti vodstvo, ali nije imao širinu i kvalitetu kao igrači Terryja Stottsa.

Ovom pobjedom Portland se izjednačio s Rocketsima na trećem mjestu s omjerom 49-28 i do kraja regularnog dijela sezone vodit će se velika bitka za prednost domaćeg parketa jer niti pratnja u Jazzerima i Clippersima nije daleko, a obje momčadi su u odličnoj formi.

Minnesota je u problemima i već neko vrijeme nema kontinuitet u igri, a takvi nastupi nastavili su se i ovdje. Imala je dobrih razdoblja, ali i jednako toliko onih u kojima se teško nosila s protivnikom.

"Ovo je beskonačan dan za nas. Svakako je problem kada primate toliko poena, moramo raditi na tome", istaknuo je Ryan Saunders.

Kod Portlanda istaknuli su se Rodney Hood s 21 poenom, Enes Kanter s 20 poena i 11 skokova, Damian Lillard s 15 poena i 12 asistencija te Evan Turner s 13 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Kod Minnesote Andrew Wiggins imao je 21 poen uz sedam skokova, Gorgui Dieng 18 poena, Karl-Anthony Towns 17 poena uz 12 skokova te Tyus Jones 14 poena i deset asistencija. Dario Šarić za 28 minuta ubacio je 13 poena (3/4 za dva, 2/4 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka i dva dodavanja.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 122:132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!