Nogomet

Propuštena ogromna prilika: Dinamovi juniori ispustili dva gola prednosti pa ispali na penale od Chelseaja

Jan Šneler • srijeda, 03.04.2019.
Propuštena ogromna prilika: Dinamovi juniori ispustili dva gola prednosti pa ispali na penale od Chelseaja
Foto: Pixsell

Još jednom su Dinamovi juniori odigrali sjajnu utakmicu u juniorskoj Ligi prvaka, ali nažalost danas sreće nije bilo i Chelsea je nakon izvođenja jedanaesteraca prošao dalje...

Desetak minuta prije kraja četvrtfinalnog susreta Dinamo je imao velikih dva pogotka prednosti protiv Chelseaja. Nažalost, Modri nisu izdržali te su Bluesi nakon izvođenja jedanaesteraca uspjeli izboriti polufinale juniorske Lige prvaka.

Dinamo je sjajno otvorio susret. U 24. minuti, Leon Šipoš je lijepo uposlio Edina Julardžiju čiji udarac obrana uspijeva skrenuti u korner. Minutu kasnije, Antonio Marin sve je napravio i sjajno proigrao Šipoša koji nažalost kasni i ne uspijeva skrenuti loptu u gol.

U 40. minuti Dinamo je ipak zasluženo stigao do vodstva. Tin Hrvoj je pronašao u petercu Marina koji zakucava loptu za 0:1. Chelsea je imao prednost u posjedu u prvom dijelu, ali sve drugo Dinamo je odradio sjajno.

Vrlo brzo nakon početka drugog dijela, Dinamo je stigao do još jednog pogotka. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Marin koji je sjajno pogodio za velikih 0:2 hrvatske momčadi. Dobro je Dinamo održavao vodstvo, vrijeme je sve više curilo i činilo se kako će Modri još jednom napraviti veliki rezultat.

U 77. minuti, Chelsea je izveo lijepu akciju, a Luke McCormick je ostao sam i lijepo poentirao za smanjenje rezultata. Dinamo je mogao sve riješiti pet minuta kasnije, no Mario Ćuže nije uspio pogoditi. Nažalost, deset minuta nakon prvog gola, Chelsea je uspio izjednačiti preko McCormicka i potpuno šokirati Dinamo.

Po treći puta u ovom natjecanju, mladi Dinamovi igrači morali su preko kaznenih udaraca izboriti sljedeći krug i nažalost danas nisu uspjeli. Već u prvoj seriji udarac Bartola Franjića obranio je Karlo Žiger, a u četvrtoj seriji sjajni hrvatski vratar na golu Chelseaja obranio je udarac Roka Baturine.

U polufinalu natjecanja Chelsea će igrati protiv Barcelone.

UEFA Youth league, četvrtfinale:
Chelsea - Dinamo 2:2*
*nakon jedanaesteraca: 4:2

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Chelsea U19 - GNK Dinamo Zagreb U19 Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!